onsdag

Ha-begäret stillades något


I våras, när jag gjorde en loppistur här i Hälsningland, hittade jag ett litet droppformat fat ur serien Gefyr från Gustavsberg. Då väcktes mitt ha-begär. Jag har tittat på många delar ur serien sen dess, i alla möjliga färger. Men blivit lite snål när det väl kommit till kritan.

På loppis i Junsele hittade jag dock det här fatet, ur samma serie och i samma färg som det jag har. Det var ganska illa däran. Väldigt smutsigt och med ingrott fett liksom. Men det kostade bara 15 kronor så jag tänkte att det var värt att testa. Och med min mirakelkur (en diskmaskinstablett och hett vatten) så lossnade allt. Och det blev så här snyggt - det kallar jag fynd!4 kommentarer:

 1. Så fint det blev !
  Jag har bara sett Gefyr i blått och gult och oftast såpass dyra att jag också blivit lite snål och tänkt att det var onödigt.
  Så därför har jag inget - än...

  SvaraRadera
 2. Ja, men det var ju så kul när allt bara rann av det och det blev så fint. Tydligen tillhör den här färgen pastell-utgåvan. Jag tror den gjordes i ljusgult, typ babyblått och pastellgrön och så har den en vit kant.

  Men det är ju Herr Lindberg som ligger bakom även Gefyr och därav priserna antar jag. Hoppas i alla fall att du får fynda Gefyr så småningom också :)

  SvaraRadera
 3. Hej. Jag har precis hittat till din blogg, mycket trevligt ögongodis :)

  Gefyr har en vit kant, Pastell har det inte. På undersidan är Pastell märkt Pastell och inte Gefyr... Jag gillar båda men har tyvärr bara en av varje än så länge.

  SvaraRadera
 4. Ahh, är det så det är! Men då måste jag ju ut och leta riktiga Pastell nu ju :)

  SvaraRadera

Läs mer