måndag

Kaffeburken


Jag har en del fynd som jag gjort för hundra år sedan. Sådana som jag haft med mig genom mitt liv. Kanske har de fått nya användningsområden. Men de har liksom alltid varit mina favoriter. Den här burken är absolut en sådan. 

Jag köpte den på loppis någon gång på högstadiet eller gymnasiet. Minns inte vad jag betalade men jag vet att det kändes i magen att den passade mig. Även om den är lite sliten på knoppen och har några små repor. Sedan dess har den hängt med i flertalet flyttar. Idag står den på paradplats i köket. Och jag kan nog säga att det är ett av mina bästa fynd genom tiderna.

10 kommentarer:

 1. Verkligen helt fantastisk!

  SvaraRadera
 2. Jättefin. Jag har en i samma modell men lite annorlunda mönster i grönt och cerise.Den har åtminstone funnits med sen 60-talet då min mamma samlade knappar i den burken.Har även sett den i rött.Min står också framme, på en stringhylla.

  SvaraRadera
 3. Men omg så underbar! Har aldrig sett någon liknande! Förstår att den fått följa dig genom livet :)

  SvaraRadera
 4. Kan bara instämma. Det där är en sån sak som du aldrig ska göra dig av med, ett riktigt smycke!

  SvaraRadera
 5. Den gör hela dagen vacker, du måste få ett leende på dina läppar varje gång du ser på den :-)

  SvaraRadera
 6. Otroligt vacker - ja nästan kungligt vacker...

  SvaraRadera
 7. Jag kan inte annat än hålla med alla andra, den är verkligen hur fin som helst! :)

  SvaraRadera
 8. Förstår att den är din favorit - urfin! Jag är på jakt efter färgkombinationen röd/turkos/gul just nu, men sån tur har jag knappast att jag hittar en sån där på nån loppis eller secondhand-affär. Kul också att du har haft den ända sen högstadiet!

  SvaraRadera
 9. Det är faktiskt så - jag blir helt glad när jag ser den :) Skulle gärna ha flera stycken men jag har inte sett någon liknande varken förr eller senare. Men, man ska aldrig säga aldrig!

  SvaraRadera
 10. Hej fra Island, jeg har præcis denne samme, samme farver og alt...wow, jeg fik den for ca 200 ISK, som er næsten ingenting

  SvaraRadera

Läs mer