VANLIGA FRÅGORFår man låna bilder från din blogg?


Visst får man det! Bara du tydligt anger källan och länkar tillbaka till mig.


Var bor du?


 I en 4:a i Sundbyberg strax norr om Stockholm.


Hur gammal är du?


Jag har ganska precis fyllt 29 år.


Vad har du för utbildning?


Jag är utbildad civilekonom med inriktning mot marknadsföring. Jag har också en hel del design i bagaget bland annat från ett år vid University of Madison, Wisconsin.


Vad jobbar du med?


Jag arbetar som marknadskoordinator för ett svenskt varumärke i Stockholm. Men jag har en hemlig önskan att få arbeta ännu mer färg, form och inredning i en framtid. Helst både med foto och text.


Vad använder du för kamera?


Jag har en Nikon D7000 med två olika objektiv. Ett objektiv på 18-105 mm som jag använder till nästan allt möjligt. Det funkar fint både till vyer och miljöer och att till att fota mina fynd. Dessutom har jag ett makroobjektiv på 60 mm som jag fortfarande övar mig på. Jag försöker fota en del stilleben och bilder med djup och oskarpa kanter.


Säljer du någonsin själv på loppis?


Jag är verkligen inte bra på att göra mig av med grejer. Och eftersom jag fyndar med hela hjärtat så finns det affektion bakom alla fynd. Det gör det svårt att tänka att de skulle tillhöra någon annan. Men det är möjligt att jag måste börja rationalisera snart. Vi får se.


Var gör du av alla grejer du köper på loppis?


Det allra mesta finns hemma hos oss. Det är saker vi använder i vardagen. Jag byter ofta ut och möblerar om i hyllor och skåp. Det gör det hemtrevligt liksom. En del blir förstås presenter och gåvor. Det är bra för både plånboken och samvetet.


Jag ska till Stockholm snart och vill gärna gå på några loppisar. Finns det några du rekommenderar?


Maila mig på loppistan@gmail.com så kan jag ge dig några förslag.


Många gamla klänningar står det Dry cleaning only på. Men jag har ingen lust att lägga pengar på det. Hur tvättar du kläderna du köper på loppis?


Jag har en ganska osentimental syn på det där med tvättning. Allt åker i maskinen. I bland kör jag på 30 grader men någon annan särbehandling får de inte. Inget har förstörts hittills.


Jag är rädd att jag ska bli lurad när jag går på loppis. Att det jag köper inte är värt vad jag betalar. Hur vet man om det är ett lämpligt pris eller till och med ett fynd?


Man lär sig mer än man tror på att läsa på olika bloggar. Kolla in mina Favoriter till exempel. Det är ett utmärkt urval av bloggar som har koll på allt från porslin & glas till textil & möbler.
Läs mer