lördag

Grön samling


Här är de. Mina gröna. Jag tänkte väl inte orda så mycket om dem. Ni har sett dem förr. Har ni tips om ursprung och formgivare så blir jag väldigt glad.
En kort genomgång blir det i alla fall. Med början på de små längst ner. Den blomformade vasen kommer från Gefle (modell GM). Vasen intill visade jag häromdagen. Fick ett tips av Fru Ekeby att det skulle kunna vara en Upsala Ekeby men höjden stämde inte riktigt. Den klotrunda vasen är av okänt ursprung. Den längst ut har jag köpt i tron att det är en Ekeby. Nu är jag mer osäker, den är i alla fall djupstämplan 1944. Vasen längst upp till vänster med havsmotiv kommer från Ekeby. Den i mitten visade jag också ganska nyligen. Där fick jag ett hett tips av Porslinsbloggen att märkningen eventuellt tyder på att den är tillverkad av Ekeby för "märket" Örjan. Eventuellt alltså. Den runda, fröformade skönheten längst ut har jag inte en susning om ursprung.

12 kommentarer:

 1. Väldigt, väldigt vackra tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Hej. Dom kunne vara Danske. Eslau eller Lyngby. Dom har begge arnbejdet med den farge.
  Hilsen Iben Danmark

  SvaraRadera
 3. Åh vilken underbar ensemble med vaser! Trevlig blogg också. Jag har lite olika samlarområden själv, (kika gärna in hos mig) men ännu har jag inte fått tag på något i de här gröna glasyrerna som jag tycker är så snygga..
  Jag länkar dig, du får gärna länka mig!
  Vänliga hälsningar.

  SvaraRadera
 4. Vi har en likadan klotrund vas. Den är tyvärr alldels för anonym. Skulle vara roligt att få veta vad det kan vara. Tysk??

  SvaraRadera
 5. Det är både spännande och frustrerande med dessa anonyma vaser. Det är ju egentligen bara två stycken som jag är helt säker på. Tysk eller dansk kan stämma lika bra som svensk. Kanske borde lägga upp den på PES men det är kanske svårt när det inte finns någon märkning. Lytbar, om du får reda på något ursprung får du gärna höra av dig! :)

  SvaraRadera
 6. Vilken otroligt vacker samling! De här mjuka gröna glasyrerna är så härliga.

  SvaraRadera
 7. Jag visar mina vaser från 1930-talet idag - inspirerad av detta inlägg.

  SvaraRadera
 8. Snacka om snygga vaser. Blev ju hel läckert med så många i samma färg men olika nyanser. Jag kan ju inte så mycket om designers så vem,var och när
  frågan får jag säga pass på.

  SvaraRadera
 9. Ja, färgen är helt trollbindande. Varje gång jag håller en av dessa i handen tänker jag "det här måste vara min favorit". Men så fort jag byter blir det samma visa - alla är helt makalösa. Speciellt tillsammans!

  SvaraRadera
 10. Så fina allihopa! Min favorit blev den klotrunda vasen med okänt ursprung.

  SvaraRadera
 11. Ja som sagt. Jag kan omöjligt välja. Alla är fantastiska på sitt sätt :)

  SvaraRadera

Läs mer