söndag

Vicke


Jag såg den i en tidning. Kan för mitt liv inte minnas vilken så här i efterhand. Men när jag såg den mindes jag att det var precis en sådan jag ramlat över på Röda Korset några dagar innan. Redan då förstod jag att den var speciell. Men den var i så fantastiskt dåligt skick att jag lämnade den. Utan någon större undersökning. Någon hade nämligen använt den som askkopp!

Men veckan efter stod den ändå kvar. Förmodligen på grund av det där skicket. Och eftersom det var halva priset och den nu kunde bli min för ynka 30 kronor slog jag till. Det är ju trots allt en UE-vas av Vicke Lindstrand. Men ändock en vild chansning. Fast efter min specialbehandling blev den mycket riktigt som ny. Ja, den luktar inte smultron inuti. Men jag ska ju ha tulpaner i den. Inte näsan.Vasen, som är märkt 409, är enligt registret hos Grödinge Antik producerad 1947.

5 kommentarer:

 1. Ursnygg vas, eleganta blad som slingrar sig runt.
  Fru Ljunggren/ retroprylar

  SvaraRadera
 2. Vilken känsla det är när man lyckas få stil på något som alla andra ratar för att det är smutsigt. :-)

  SvaraRadera
 3. Ja, den är fruktansvärt vacker och jag tror det är just slingrandet som gör det. Och den har den fantastiska känslan av Ekebyglasyr. Men visst måste jag erkänna att det är extra gott att just jag fick fason på den :)

  SvaraRadera
 4. Riktigt snygg vas som blir underbar med ett fång tulpanet i ;-) Grattis till superfyndet!

  SvaraRadera
 5. Ja, eller hur!!! En riktigt stooor bukett :)

  SvaraRadera

Läs mer