söndag

En familj


Är det inte typ det sötaste ni sett någon gång. En hel liten ankfamilj. Alla snidade med sin egen personlighet. Även om det det syns att de är släkt. Jag har polerat dem med teakolja så att de glänser ordentligt och nu står de i vårt vardagsrumsfönster.

Jag måste ha haft lite tur när jag hittade Familjen Anka. Det var på loppisrundan i Dalarna med mor och syster. Vi stannade i Rättvik för att dricka kaffe på kondis. Och gå på loppis så klart. Utbudet på kondis var gott men det var lite värre med det där med loppisarna. Men eftersom mor inte är det som drar sig för att fråga fick hon veta att det var en liten loppis på ett av torgen. Efter lite letande hittade vi dit. Och jag ramlade över dessa det första som hände. Det måste ju betyda att de nyss öppnat. För ingen med förståndet i behåll kan ha lämnat dem. Jag nästan skrek när jag förstod att de skulle bli mina. För 100 kronor gick jag därifrån med fyra små ankor i tidningspapper. Och den där underbara fyndarkänlan i magen.


Alla fyra är märkta K Lindberg, Göteborg, 1968.

12 kommentarer:

 1. ååå grattis! Underbara! Rättvik de är grejor de;) Såg du Mörksuggan sittandes på museet?

  SvaraRadera
 2. Vid min Guud så söta!!! Åh till vicket pris...Jag bugar och gratulerar.

  SvaraRadera
 3. Superfina! Ett riktigt fynd!

  SvaraRadera
 4. Så fruktansvärt söta! Jag föll också för en ankfamilj en gång. Den var också gode bra söt och jag ångrar än idag att jag inte lät den följa med mig hem :( Men din var betydligt finare!

  http://denlilladockan.blogg.se/2011/june/you-dont-have-to-be-a-famous-person-just-to.html

  SvaraRadera
 5. Åhhhhh så otroligt söta! Grattis!

  SvaraRadera
 6. trevliga ankor, men vad hittade du på bondens loppis! väntar med spänning på fler fynd därifrån. har precis kikat på porslinans fynd därifrån!

  SvaraRadera
 7. Petra: javisst, rättvik var lyckat. Men jag såg ingen sugga?!

  Khina: Tackar, tackar! :)

  Sara: Japp, de måste nog räknas till fynd

  Lilldockan: Ohh, så jobbigt. Men det kommer säkert snart en nya familj som kan bli din.

  Trillivippa: Ja, de är verkligen supersöta

  Anna: Tack!

  Helena: Min med! :)

  Allt det gammla goda: Jag hittade ingen ting. Eller. Vi hade sällskap som inte orkade vänta. Såg en hel del fint men jag köpte inget.

  Christin: Tack!

  Hanna: Visst är dom. En fantastisk kombo - teak och fin design.

  SvaraRadera

Läs mer