måndag

Hemma hos - Nancy. Del 2


I dag fortsätter rundturen i Nancys stuga. Igår slutade vi i vardagsrummet. Men eftersom det finns så mycket vackert att visa slänger jag in några fler bilder från nedervåningen. Sen tar vi trappan upp till Gröna Rummet.


Öppenspisen delar liksom mur med gjutjärnsspisen i köket. Skillnaden är att vi använder den här året om. Det är svårslaget att sitta nerkyld av ett kvällsdopp framför en sprakande brasa.


Vedlåren är gammal och kommer från Grundtjärn. Jag slipade och målade om den förra året. Nu passar den perfekt med världens charmigaste stol.


Läshörnet. Med filt från Nancys föräldrarhem och en sådan där utdragbar lampa som Nancy köpt på Antikaffär i Gävle. Tror jag måste skaffa mig en sån också. De är ju så praktiska. Och så snygga förstås.


Den supercoola lampan ovanför matbordet har Nancy nyss hängt upp. Köpt i Antikbutik i Gävle.


Det här är en hörna som nyss genomgått en del förändring. När utbyggnaden blev klar fick garderoberna som stått här tidigare flytta dit och upp kom istället den här vackra hyllan. Här trängs diverse vackra prylar. Det fantastiska förklädet har Nancys mormor (som var sömmerska) sytt. Kappan med pälskrage köpte vi på loppis i Sollefteå av flickan som haft den som liten. Även hennes mor var duktig att sy. Almackorna på sidan är båda från det år Nancy kom till världen.


Nästan som en kunglig hörna. Här kan man vila i värdiga länsstolar. Och några visdomsord på väggen hör ju till. Det värmer mitt hjärta och gläder mitt sinn. Var gång en kär vän tittar in.


Krokus-kudden köpte Nancy på loppis i Junsele för några somrar sedan.


Det är gamla badlakan som gäller när man slänger sig i plurret. De är ofta så fina i mönster och färger. I dag är allt så omönstrat. Jag gillar bäst det gula och rosa så klart.


Gröna rummet. Sovrum och tv-rum i ett. Och det är mitt absoluta favoritrum. För färgen är perfekt och det finns så många fina vinklar. Här sover Nancy och katten Filip. Här tittar vi också på TV någon gång ibland. Gärna en deckare ganska sent.


TV-hörnan. Består nästa uteslutande av möbler från en riktig fyndloppis som Nancy råkade på för länge sen nere i Näsåker. Hon köpte allt som rymdes i bilen.


Även denna uppsättning kommer från loppisen. Med undantag för den lilla flickan på bordet. Lampan är ju helt i en klass för sig. Så snygg!


Hon kommer direkt från Gävlekeramikens-vänners utställning i Gävle tidigare i år. Hon passar så väldans bra tillsammans med en svarta vasen.


Vi sover i rummet direkt ovanför trappan. Där ser fönstret extra sommar-romantiskt ut.


Där har vi också den här supersöta lampan i taket.


Filip är en äkta linslus. Han vill inte verka intresserad men nog dyker han upp så fort kameran plockas fram. Här bekantar han sig med en porslinssko från Nancys mormor.

Det var allt från stugan i Omsjö. Hinner jag fota kommer också bilder från hus och stugor i Hälsningland inom kort.

7 kommentarer:

 1. Kul reportage!

  Jag stod och tittade på en sån lampa i Gävle för inte så länge sen! Den har likadana kupor som min fyndlampa från Myrorna http://porslinsbloggen.blogspot.com/2009/10/en-lampa-i-teak-med-glaskupor.html

  Tyvärr har min inte kommit upp ännu, men så småningom så!

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder. Utstrålar vardagsglädje och livskvalitet....ser fram emot nya hemmahos-reportagen :-)

  SvaraRadera
 3. Stringbordet! Jag dånar så snyggt!

  SvaraRadera
 4. åhh, så vackert! vad härligt hon fått till det.

  SvaraRadera
 5. Det är så kul att se så fina miljöer. Så snygga lampor hon har Nancy, och det gröna rummet är ju så härligt !

  SvaraRadera
 6. Nancy hälsar och tackar för alla kommentarer. Filip också så klart även om han är lite sur för att ingen sagt hur snygg katt han är.

  Och jag håller med er allihop. Det är såå fint!

  SvaraRadera

Läs mer