måndag

Blått, blått blått


Ja men gissa att jag inte kunde lämna kvar den här skålen på Myrorna i Sollentuna. Den fullkomligt skriker ju efter mig. Lämna mig inte! Det är på din hylla jag ska stå! Och jag har alltid varit svag för dom som kan skrika sig blå. Så han följde med mig hem.

Under skålen sitter en liten handskriven lapp som det står B Vallien på. Vet inte om det stämmer för det finns ingen signering. Jag betalade 95 kronor för den. Kanske för att det var i ett svagt ögonblick. Eller för att det är en ganska stadig pjäs. 13 cm hög och 19 cm i diameter. Och som ni kan ana är glaset ganska tjockt. Tröttnar jag på den så kan den användas som dörrstopp.

2 kommentarer:

  1. Visst är det Bertil Vallien, för Åfors glasbruk. Serien (som jag kallar den "blå serien") kom kring 1965 tror jag. Just nu har jag en stor vas och en liten flaska som jag tänkte gör mig av med. Har dock haft massor av olika vaser, bringare, skålar mm de senaste åren allt från 5 cm höga vaser till denna stora.

    SvaraRadera
  2. Åh, va roligt med lite info. Härligheter! Den får stanna hos mig för nu i alla fall. Men just mina skålar trängs oerhört på hyllorna så vi får se om den ska till någon annan Vallien-älskare så småningom.

    SvaraRadera

Läs mer