tisdag

Kockums


Titta vad jag hittade på bakluckeloppis! Min allra första kockumsdel. Nästan helt utan skavanker och jag fick den för 10 kronor. Riktigt bra tycker jag med tanke på priserna jag sett både här och där. Det verkar nämligen som Kockums fått sig ett uppsving. Kanske tack vare Shabby Chick. Fast jag tror kanske det beror mer på den lantliga husmorstrenden.

Oavsett så tycker jag att den vit-blå kombinationen är oslagbar. Det känns så fräscht, rekorderligt och... ja, kanske lite lantligt. Lite som att den får sommaren att dröja sig kvar.
5 kommentarer:

 1. Jag tycker det känns marint och skärgård med vitt och blått.

  SvaraRadera
 2. Gillar verkligen kockum och emaljting överlag, det känns så "mamma"¨på nått sätt, då min mamma och säkert hennes också, hade emaljsaker i köket :)
  Synd bara att dom är så dyra, loppis generellt tycker jag har blivit så dyrt, knappt att man lyckas fynda längre..

  SvaraRadera
 3. har den KER-stämpeln (kockums emaljverk ronneby)? vissa föremål har ju den men inte alla. jag har några grytor, men ingen liten kockumsdel som din.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar Kockums, det är både snyggt och praktiskt och man får passa på att köpa det när det erbjuds till billigt pris! :)

  SvaraRadera
 5. Visst är det något speciellt med kockums. Svårt att fynda nu för tiden kanske men jag skulle mer än gärna hitta en såpa-kopp. Den kan jag nog tänka mig att betala lite mer för :)

  SvaraRadera

Läs mer