torsdag

En liten rackare

Den här lilla krukan, 8 cm hög och 10 cm i diameter, hittade jag på min lilla runda på RK i Bollnäs i julas. En riktig liten ögonsten. Blir liksom bara snyggare och snyggare ju mer jag tittar. Kanske för att den är så liten. Helt felfri är den dessutom. Ja, förutom en liten glasyrmiss men det kan ju inte hjälpas. I Porslinsbloggen mycket lärorika Blomkruksskola hittar jag just den här krukan. Funderingarna går kring om den kan komma från Ekeby. Man kan ju hoppas. (För övrigt kan man nästan bli lite sjuk av att läsa blomkruksskolan. För det finns så många fantastiska krukor där ute. Så - känsliga läsare varnas!)


Nu har det i alla händelser börjat gro en tanke. Om ett bord på balkongen. Med massor av krukor i gröna nyanser. Och en härlig blandning av kryddor och färgsprakande blommor. Fast då måste förstås krukorna fortsätta kosta 15 kronor eller mindre.
Krukan blev helt perfekt på det lilla, lilla Reffla-fatet som jag hittade på samma runda.

3 kommentarer:

 1. Jag har precis en sån också. Jag håller med om att den är supersnygg! Kolla in den här :

  http://letaretro.se/2011/02/22/blomkrukor/

  SvaraRadera
 2. Mysig grön färg, nästan som halvsmält päronglass...
  Och du - vilka härliga bilder du lagt upp på dig själv! Jättekul att äntligen få ett ansikte till Loppistan! :)

  SvaraRadera
 3. Visst är den snygg och den verkar ju ganska vanlig också. Lite svårt att hitta bra växter att sätta i dem eftersom de är så små. Fast kryddor brukar funka.

  Trillivippa: Tack så mycket. Jag tyckte det var dags att sluta vara så anonym :)

  SvaraRadera

Läs mer