tisdag

Grön skönhet


Eftersom jag avslöjade ett av mina senaste fynd i mitt inlägg igår tänkte jag passa på att visa upp den i sin helhet idag. Och det är ytterligare en en grön skönhet. Köptes samma dag som den större. På samma ställe. Röda Korset i Sollentuna. I jämförelse med många av mina andra gröna vaser är den här helt felfri. Och den har en något mer uppstudsig grönfärg. Men den underbara känslan i glasyren består. 75 kronor var priset. Och det betalade jag så gärna.

Inom kort har jag tänkt visa upp hela den gröna samlingen. Som en avstämning liksom. För jag har en känsla av att det kommer bli fler vackra vaser för mig framöver. Jag kan helt enkelt inte låta bli dem. Så. Inom kort alltså!
Jag tycker mig kunna ana bokstäverna BRI i en djupstämpel under vasen. Samt en svart krumelur som påminner om en trekant eller en 4:a. Kanske betyder detta att vasen kommer från Gabriel. Vilket jag tycker stämmer in på den grönare grönfärgen också. Eller så är det bara inbillning :)

5 kommentarer:

 1. Du gnuggar in det ordentligt, nu ångrar jag verkligen att jag inte köpte den. ;)
  Har ju också en liten grön samling som tronar på mitt matbord och där hade den här passat perfekt. Men den är ju så fin hos dig så jag får väl unna dig den... :)

  SvaraRadera
 2. Ha ha, fortsätter du besöka Sollentuna är jag övertygad om att du kommer ta hem en gröning snart också :) De dyker upp titt som tätt. Så vi får väl ta varannan :)

  SvaraRadera
 3. Jag säger bara, Vackert!
  Retroprylar/fru Ljunggren

  SvaraRadera
 4. Hejsan! Jag tycker att det ser ut att vara en vas från Upsala Ekeby. Jag har två stycken i lika modell, under den ena står det förutom Ekeby: G 4. Den vasen är 22 cm hög, den andra 18 cm.
  Skulle vara kul att få veta om de är lika!

  SvaraRadera
 5. Så spännande! Den här är ungefär 18,5 hög. Dimetern på botten är 8 cm och diameter på öppningen är 8.5. Tror du att det är samma trots att höjden skiljer?

  SvaraRadera

Läs mer