måndag

Iittala

Ett vackert glas hittade jag på Röda Korset i Sollentuna under halva-priset-veckan. Det är misstänkt likt Iittala´s skålar på fot. De som heter Maribowl. Skillnaden är väl att denna verkligen är formad som ett glas och inte en skål. Och den saknar den vågiga kanten längst upp. Men det vore kanske svårt att dricka annars. För 20 kronor var jag beredd att chansa. Trots att jag inte är säker på ursprunget. Så frågan är väl om någon vet - är det en tvättäkta Iittala eller bara en Look-a-like?

6 kommentarer:

 1. Spännande! Har inte sett något liknande och försökte hitta på finska sidorna men tji fick jag. Borde heta Mariskooli på finska och Mariskål på svenska? Kanske det kommer fram en bild om du vill försöka med de sökorden? (Å for du bättre tur än mig så meddela :D )

  SvaraRadera
 2. Hej, trevlig blogg du har.

  Hälsningar,
  Kristina

  SvaraRadera
 3. Jocale: jag har försökt Googla på en hel del olika uttryck nu. Utan någon lycka. Får fortsätta forska i detta.

  Och, tusen tack Kristina!

  SvaraRadera
 4. jag har hållit ögonen öppna, har hittat "dessertskålar" men tror det var en bloggares påhitt.. men nepp har inte hittat dessa ngnstans alls. Har legat i bakhuvvet då jag sökt på nätet/läst böcker... Inget.. nada..

  SvaraRadera
 5. hej..jag har nu aldrig sett nått liknande..bara de "rikitga" Mariskooli..så det du visat..ett glas,, tror jag är nog nån slags kopia..men jag är ju inte 100% säker..

  SvaraRadera
 6. Det är äkta marimekkoglas. Har själv 6 st likadana. Är säkert 30 år sedan jag köpte mina i Finland. Har väntat att de ska börja nytillverkas.

  /Carina

  SvaraRadera

Läs mer