torsdag

Helan & halvan


Det är ju det där med teaken. Dragningskraften. Den känns helt enkelt så bra att hålla i. Verkar så rackarns praktisk. Hur små de än är. Och jag står ärligt talat inte riktigt ut med tanken på att någon annan skulle köpa dem. Så därför hamnar det alltid i min korg.

Halvan kommer från Uppsala Slöjd och är inköpt för 20 kronor på Mias Prylbod. Helan från Carl Holmberg kostade 20 kronor på loppis i Leksand. Och så här efter lite putsande med oljan känner jag mig väldans nöjd. Jag är helt övertygad om att jag kommer servera stor och liten mellis på dessa under hösten.

4 kommentarer:

 1. Ursnygga, och visst är det svårt att lämna kvar billiga fina grejer fast man inte behöver dom....
  Har inte kunnat kommentera dina fina köp på ett tag men hoppas nu det funkar igen.
  Vad använder du förresten för olja till brickorna och annat i trä ?

  SvaraRadera
 2. Visst är dom snygga! Jag vet inte hur många jag har, många dubbletter också, om du vill kan jag kolla vilka jag har. Det finns hur många olika former och storlekar som helst kan jag säga (av Holmbergs brickor alltså)...

  SvaraRadera
 3. Håller med! Har två själv, den ena rymmer precis 2 st Dry Martini - en till mig och en till Mannen. Det är fredagsmys!

  SvaraRadera
 4. Christin: jag brukar köpa på teakolja som man kan köpa på färgbutikerna. Kanske finns bättre och sämre märken men där är jag inte bevandrad. Skönt att du är tillbaka i alla fall! :)

  Herr Movarp: Åh, du är en riktig guldgruva. Jag skulle gärna ha en fyrkantig. Kan det finnas kanske?

  Ninna: Det låter perfekt för fredagsmys :)

  SvaraRadera

Läs mer