tisdag

Blombänken


På bakluckeloppis i somras fick jag köpa den här blombänken. Priset låg på 50 kronor. Och det tyckte jag var ganska fint med tanke på vad blombänkar kan kosta på loppis. Den är gjord av någon typ av fanér, har turkos insida och en stringram. Väldigt tjusigt. Jag har målat om den turkosa insidan eftersom den börjat släppa. I övrigt behövde jag bara samla ihop plastkrukor att ha däri. 

Det är lite svårt att vänja sig vid en blombänk. Kanske är det träfärgen som gör det krångligt. Men det är också lite ovant att ha en möbel med växter. Det är annorlunda. Nu står den under vår stringhylla i vardagsrummet. Och jag ska nog byta ut den röda krukan till något ljusare. Sen är jag nöjd.


9 kommentarer:

 1. Jag vill åxå ha en blombänk, om den är avlång eller rund spelar ingen roll!!! :-)

  DeBeer

  SvaraRadera
 2. Blombänkar är jättefina, men jag skulle ha lite svårt att placera den hemma hos oss. Trä har jag dock inga problem med, alla möbler hos oss är i teak eller ek ;)
  Såg du i senaste Hus & Hem Retro där någon ist använt den att ställa böcker i? Smart och snyggt var det!

  SvaraRadera
 3. Önskar jag hade haft plats till ett sånt jag med.
  Fast till det priset får man väl oftast inte mer än en blomkruka i vanliga fall.Vilket bra fynd du gjort !

  SvaraRadera
 4. 50 kronor!? Vilket fynd! Fy fabian vad avundsjuk jag blir! :)

  SvaraRadera
 5. Bra pris! Se en blombänk som en levande möbel... Man kan variera utseendet x flera. Byta blommor,krukor eller blanda växter med vaser eller annat som är kul.... Bara fantasin sätter stopp!

  SvaraRadera
 6. Jag hade en blombänk men sålde den till lilladockan eftersom den inte passade här hemma. Och det är svårt att hitta växter som klarar så lite ljus när de inte står i fönstret.

  Nu är du snart uppe i 100.000 besökare!

  SvaraRadera
 7. Riktigt fint! Så får man en härlig retrokänsla också, tänker direkt på hur det var hos mormor..

  SvaraRadera
 8. Retro som bara den. Och det livar faktiskt upp lite. Blir en snackis när man har gäster över. Alla har minnen av en blombänk!

  SvaraRadera

Läs mer