söndag

Arka


Det blir mycket hemma-hos nu. Men vi har ju gjort några inköp efter semestern och man vill ju visa upp. För några månader till exempel. Då slog vi till på en ny stol till vardagsrummet. Vår högsta önskan hade nog varit en flätad CH25 av Hans J Wegner. Men tills dess att vi vinner på lotto så är det inte riktigt något alternativ. Och då fick det bli något av våra andra önskestolar. Mera exakt en Arka. Yngve Ekströms svängiga pinnstol. Den är så himla fin och jag är så fantastiskt nöjd.

A köpte stolen på Folk & Form i Gröndal. Relativt högt pris men å andra sidan så fick vi den i träfärg. De allra flesta verkar vara målade svart eller vit. Jag gillar bäst den här så klart. Nu samsas den med kudde från IKEA och sjal från Röros marknad. Och i helgen när vi har gäster sitter vi här och tittar på varandra. Dricker lite vin och provar rött läppstift. Det måste vara det Arka är till för.6 kommentarer:

 1. Oj, så fin! Förstår att du är nöjd med ditt inköp!

  SvaraRadera
 2. vilken vacker arka! en sådan har jag också varit lite sugen på, trevlig att ställa i ett hörn och så med en fin kudde i.

  SvaraRadera
 3. Superfint!
  Jag måste ta mig tid att besöka F & F i Gröndal en dag snart. Alltid kul att se hur andra retro-butiker har det och vad de är specialiserade på.

  Håller med, trären möbel är snyggast. :)

  SvaraRadera
 4. Jättefin!!

  Har själv två stycken Arka i samma utförande som jag verkligen gillar!

  Finns ju kuddar att köpa till stolen, som passar formen på sitsen. Tyvärr är de ganska dyra, men vi har funderat på att sy en egen i något snyggt tyg. Sparar limfogarna lite. Har nämligen fått problem med en av mina som börjat släppa i en limfog p g a att den stått för soligt och torkat ut under sommaren.

  SvaraRadera
 5. Visst är vi nöjda. Det känns verkligen hemtrevligt med en Arka. Ska fundera på det där med dyna, det borde man väl kunna sno ihop själv. Vi får väl se. Är det hårt så sitter man inte så länge. Och man får mera gjort ;)

  SvaraRadera

Läs mer