tisdag

Lansett


För någon vecka sen skröt jag ju om att jag hittat så coola tallrikar i sommar. Och det finns faktiskt en dekor som jag hädanefter alltid kommer förknippa med sommaren 2010 - Lansett.

Det känns som att den finns på var och varannan loppis. Som om den förföljer mig. Bara för att jag innan sommaren sa: Jag ska köpa allt jag ser! Jag visste inte då att det skulle vara övervägande Lansett. Men jag investerade, trots svår beslutsångest, bara i två delar. En djup tallrik, på loppis i Näsåker för 5 kronor, och en flat tallrik på en loppis jag glömt för 15 kronor. De två tallrikarna har olika stämplar, den flata är bara märkt Gefle, och den djupa både med UE och Gefle.

Lansett är så vitt jag lyckats förstå formgiven av Helmer Ringström, se Femtiotalsjaktens Helmer-safari, någon gång på 60-talet. Det är inte en stekhet dekor. Och jag kan hålla med om att det finns många andra som är strået vassare. Men, den skulle göra sig bra i dukning med vit duk. En lättsam dukning där dekoren får dominera. Det skulle förmodligen göra mina uppmärksamhetstörstande Lansett rätta.

2 kommentarer:

  1. Och så har jag nog aldrig sprungit på den...Hittar iofs sällan tallrikar på loppis.
    Ganska fin tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Ja, tänk så konstigt det kan vara. Alla är väl förföljda av olika saker på loppis :) Men den är snygg, känns liksom stilren trots att den har ganska mycket detaljer. En hållbar dekor helt enkelt!

    SvaraRadera

Läs mer