onsdag

Picknick


Picknick. Så heter den, en av de mest populära retro-dekorerna just nu. I Maj i år lanserade Designtorget , i samarbete med Marianne Westman, ett antal artiklar med den hett eftertraktade dekoren. För alla vill ha picknick. Och jag förstår ju varför - den är bedårande. Så enkel men ändå så full av färg. Med motiv som alla kan relatera till. Fast ändå på ett lagomt fantasifullt sätt.

Picknick producerades 1956-1969 och det är just Marianne Westman som är formgivaren till dekoren. De svarta konturerna är gjorda med stämpel och färgerna är sedan målade för hand. Marianne är ju också formgivare till mängder av andra snygga dekorer, en av de mest kända är kanske Mon Amie som idag också finns i nyproduktion hos Rörstrand.

Min skärbräda, eller uppläggningsfat om man nu så vill, fick vi i julklapp av svärmor förra julen. Gissa om jag blev glad. Fatet är verkligen i toppskick och den förre ägaren har till och med satt tassar på det. Tyvärr direkt över stämpeln men det går väl fixa till om man skulle önska. Nu är det ju bara 4 månader kvar till jul. Kanske utökas samlingen då :)7 kommentarer:

 1. Den där kännder till och med jag igen :) Tror min mor har en skål/burk som vi brukar ha sill i.

  SvaraRadera
 2. Har köpt ett karottunderlägg i nytillverkning men visst är dom gamla grejerna charmigare...och dyrare..;-)

  SvaraRadera
 3. Ja, det är just priset på picknick som får en Loppista/Fyndare att rygga tillbaka. Men samtidigt blir man ju charmad av motivet. Ett dilemma helt klart, tur det finns nyproducerat att tillgå i alla fall :)

  SvaraRadera
 4. Även om man inte ser stämpeln råder det ju ingen tvekan om vad det är...

  SvaraRadera
 5. Inlandsloppan2 mars 2011 18:29

  Picknick en av mina favoriter...snygg design, man blir glad av att se den : )

  SvaraRadera
 6. Den är tokigt snygg. Hett tips är att springa till Design Torget om man snabbt vill dämpa sin Picknick-craving. Där finns handdukar, brickor, servetter och underlägg i det härliga mönstret.

  SvaraRadera

Läs mer