torsdag

Gråsten


På Antik Världens Dag förra året hittade jag en röd pläd från Lagans. Den är riktigt, riktigt stor och har en fantastiskt intensiv färg. Jag köpte den i tron att det var en Viola Gråsten. Det var vad hon sa hon som sålde. När jag kom hem kunde jag inte hitta några som helst belägg för att Viola ens gjort plädar för Lagans.

Men nu har jag äntligen hittat mig en äkta Gråsten. Den är grön och jag hittade den på Stockholms Stadsmission på Fridhemsplan. 300 kronor fick jag betala. Skrämmande lik den röda om jag får säga det själv. Samma ränder och samma intensiva färg. Men här säger etiketten allt. Klart och tydligt. Viola Gråsten.


5 kommentarer:

 1. Mmm, Gråsten-plädarna är jättefina. Ett fint fynd och ett bra pris! Grattis!

  SvaraRadera
 2. Jag har en blå som jag fått av min mor,,,jag tycker att den stickas väldigt men har lärt mig uppskatta den mer och mer;) Mycket fin grönfärg på din filt;)

  SvaraRadera
 3. STICKS inte stickas.../Petra

  SvaraRadera
 4. Fiiiiiiiiinnn! Jag har också en viola gråsten i tjock grön ull, jättefin! Jag står på Antikvärldens dag i år, ska ta med några vaser;)

  SvaraRadera
 5. Köpte nyligen en röd sådan här på Röda Korsets secondhand i Varberg för 35 kronor! Jag hade redan en röd som jag köpte till min första lägenhet 1966, så nu har jag två! Min väninna sålde nyligen en grå på en samlarmässa i Varberg för 350 kronor. Jag har också en stor jättefin duk av Viola Gråsten-tyg som jag ärvt efter min mamma. Den ligger på köksbordet just nu. Gräddvit botten med stora solrosor i svart.

  SvaraRadera

Läs mer