torsdag

Kannan


Vackra kaffe- och tekannor skulle kunna lika gärna kunnat vara min stora last  här i livet. Om jag inte lyckats tygla den så bra. Jag har nämligen typ inga kannor alls hemma. Jag sneglar alltid på dem. Dreglar lite extra när det är med en dekor jag känner igen eller blir helt knäsvag av. Men jag har alltid hållit igen. Förnuftet har överhanden. Och jag brukar känna mig stolt över min självdisciplin.

Men så öppnades en liten lucka. Helt snabbt och knappt märkbart. Jag behöver en vattenkanna till mitt rum. Tänk om. Tänk om man skulle ha en kaffekanna till det. Så nytänkande. Så outside the box. Bra idé Loppistan. Och inte var jag sen att dra fördelar av mitt snabba tänk. Jag sprang faktiskt på den här helt underbara kaffe- eller tekannan på Myrorna i Sundbyberg för 40 kronor nästan i samma veva. Och jag fick för mig att den hör till serien Terma från Gustavsberg. Den har ju som samma glasyr. Men jag hittar ingen med samma form. Terma verkar vara lite kantigare i formerna liksom. Men då är frågan, vad är det jag hittat i så fall?4 kommentarer:

 1. Åhhh vad härligt att det finns minst en till!!!
  Jag tror att jag nu har lyckats banta ner till 10st svarta kannor i skåpet....... nej det är 11st, det kom en ny igår med posten....*suckavlycka*... men den är GUL!!!!

  DeBeer

  SvaraRadera
 2. Det där är en glöggkanna från IKEA som producerades på 90-talet. Det finns glöggkoppar med fat till. Jag köpte setet själv då på IKEA, och har det hemma. Det finns även ett värmeställ till, som man kan ha vämeljus i.

  SvaraRadera
 3. Tack Kerstin för info! Kanske man råkar på några glöggkoppar framöver. Jag ska iaf försöka behålla min självdiciplin vad det gäller kaffekannorna så fler sådana ska det nog inte bli...förmodligen iaf...

  SvaraRadera
 4. Nu har jag letat fram hela servisen med kanna, värmehållare och koppar, och jag hade förpackningarna kvar! Den heter Valuta. Jag ställde upp den tillsammans med Terma så man kan jämföra glasyrer. Kolla här: http://kerstin.kokk.se/?p=11326

  SvaraRadera

Läs mer