måndag

Triss i trädgårds-tema


Det har blivit en del porslin i sommar. Mest udda. Trots att jag alls inte borde. Trots att jag vet bättre. Men så griper dekorerna tag om maggropen. Och det blir helt omöjligt att låta bli. Det är klart de kommer till användning... Det är ju bara att titta på hur snygga de är tillsammans. Nästan som ett växt-tema. Taggig kaktus, luftiga björklöv och spinkiga blomblad. Och ibland tänker jag att finast vore att sätta dem på väggen. Tapetsera med vackraste kaffefat. Bästa sättet att hedra fantasi som funkat över årtionden!

Men det skulle bli många hål. Så det får nog vänta. Och så länge låter jag mina blommor njuta av utsikten. 

Berså-fatet är inköpt på Mias Prylbod för 25 kronor. Röd Aster är köpt för 1 krona på loppis någonstans i Dalarna. Och den sista, som jag inte kommer på namnet på, inhandlades på loppis utanför Söderhamn för 10 kronor.

6 kommentarer:

 1. Jag använder en del udda tefat till blomfat, blir jättefint. Kaffefaten är väl små, lätt att vattna över.

  Hälsningar,
  Kristina

  SvaraRadera
 2. heter den dekoren också "röd aster"? man tänker ju på stig lindbergs sjuttiotalare..

  SvaraRadera
 3. Det är såklart fina fat, det vänstra med de lila taggarna skulle jag nästan vilja ha till ett Astra-fat, dekoren är nästan samma, men faten brukar bara ha en lila ring, den innersta delen av dekoren. Jag skulle bra gärna vilja byta till mig eftersom den var kul och jag har koppar som passar till det fatet, har ju en del Vineta och Spets som du säkert skulle vilja lägga vantarna på :-)

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar blogg, jag ÄLSKAR loppisar =) Kommer helt klart att följa dig =) KRAM Karoline

  SvaraRadera
 5. Kristina: Jag håller med. Men jag börjar få en del riktigt små gamla krukor nu och de matechas ganska bra med kaffefaten också.

  Allt det gamla goda: det är den rosaaktiga som heter röd aster. Men den lila verkar också vara en aster av något slag, bara det att jag inte visste vad den hette.

  Herr Movarp: Jag skulle nog kanske kunna tänka mig ett byte. Ät generellt dålig på att göra mig av med saker men nu går det ju i alla fall till en samling :)

  Bland blommig kaffekoppar...: Tack, jag älskar också loppisar!! :) Kanske kan vi inspirera varandra till årets fynd i höst!

  SvaraRadera
 6. Perfekt, då tar jag med lite grönt och rött glas till dig då :-)

  Per aspera ad astra, sträva mot stjärnorna... :-)

  SvaraRadera

Läs mer