lördag

Påskpyntat

Även om vi nu åkt norrut för att fira påsk tänkte jag visa ett par bilder på påsken hemma i lägenheten. Enklaste sättet har jag funnit är att satsa på blommorna. Det livar upp och det blir inte så mycket att plocka ihop sen. Vi hinner ju ändå knappt njuta av pyntet.

Och så här har vi det alltså.


Påskliljor i knippen. Man tror nästan att solen lyser extra starkt när dessa huserar på fönsterbrädet. Blå vasen de står i och den klotformade skålen är både fyndade på loppis.

 

Den gröna brickan fick bli grunden till hela påskinstallationen. Ganska behändigt och helt rätt färg för uppdraget. Den vita plastkrukan, Sill i kvadrat-burken och kycklingarna är alla fynd från förra året.

 

Det här kommer jag med säkerhet göra om. Att plantera mini-påskliljor i olika kärl blev toppen.Vem kunde ana att Korint-burken var en sådan perfekt plats för påskliljor.


Macaronsen har ni ju sett förr. Men jag är så sjukt nöjd att de fick hänga på en bild till.


Tulpaner i Ekeby på Tolix-pallen. Härlig färgkombo!Och självklart tulpaner i Stringen. Blev särdeles snygg bredvid dansande damer från Ekeby.


Jag fixade sötaste påskägget fick lilla Tilde. Det är ju omöjligt att inte köpa när man råkar på sådant här. Principen om det lilla, ni vet. Om jag kunde ha dem skulle jag ta dem själv.Och sista planteringen av pärlhyacinter hamnade i en kopp jag fått av gamla kollegor. De hade inte hunnit slå ut innan vi for så vi hoppas att de små blå står och väntar på oss när vi kommer hem.


6 kommentarer:

 1. Jättefina blominstallationer!

  SvaraRadera
 2. Åh vad jag blir impad på såna som du, de som kan se och göra nått fint av det enkla. Skulle aldrig komma på att plantera pärlhyacinter i en kopp!!! Helt ljuveligt!

  SvaraRadera
 3. allt det gamla goda9 april 2012 17:18

  underbara påskstilleben allihop!

  SvaraRadera
 4. Fint pyntat och härliga bilder som vanligt!

  SvaraRadera
 5. Så tjusigt! Får stora dåndimpen av färgkombon på Ekeby-vasen och Tolix-pallen, ååååh! :)

  SvaraRadera
 6. Tack, det var härligt att komma hem till en färgexplosion av påskliljor och pärlhyacint. Den enda svårigheten var egentligen längden på mini-påskliljorna. De är säkert 40 cm långa och vägrar stå själva :)

  SvaraRadera

Läs mer