tisdag

Helgigt

I korthet bestod vår helg av...


Macaron-bak. Mitt andra försök och trots att det såg mörkt ut när marängen skulle spritsas tog det sig. Ja, delvis i alla fall. Blev kakor av ungefär halva smeten.


Att spritsa smörkrämen däremot. Det var ren och skär lycka. Varför spritsar man inte mer liksom. Innan smakprov blev det sedan fotosession delux för de mer lyckade påsk-kakorna.

 

Jag hann också med fika med en norrlänning och lite påskplantering. Ett hett tips är verkligen att dela på lökarna som man köper i kruka och plantera i små lustiga burkar och skålar. Det var riktigt roligt. Testade till och med den där med halvt ägg och äggkopp men lökarna fick inte plats för mig. Det blev Carlifornia, Sill i kvadrat och Korint-burk för min del istället.


Och slutligen blev det en rejäl uppvaskning av A´s 70-talsgarderob. Alltså den han hade när han var ungefär lika liten och behändig som den lille hoppas bli. Och visst finns det favoriter bland all plysch och färgmatchad stickning. De här tre röda till exempel.

Och det var ungefär vad man hann på en helg.

6 kommentarer:

 1. Ja vad fint! Brukar också dela lökarna, då räcker de långt!

  Kul med lite retrokläder. Min mamma har sparat typ allt från mitt barndoms 70-tal, men jag tycker ändå att de flesta kläderna är lite opraktiska för en bäbis. Det är helt enkelt lättast att klä den lilla kroppen med en hel sparkdräkt med dragkedja när blöjbytena är täta :) Jag tror att jag också har en sådan liten söt dräkt som den i mitten, fast en brun variant!

  SvaraRadera
 2. Fina bilder du bjuder på! Har inte ens vågat mig på macarons..
  Älskar kläderna. Skulle gärna klä mina töser idem. Speciellt den med körsbären. To die for! Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Jättefina bilder. Macaronerna ser mumsiga ut!

  SvaraRadera
 4. Låter som en riktigt mysig helg!
  Och dina macaroner ser jättefina ut, snygg kontrast i Kylex-burken! :)
  Bra tips om att dela på påsklölarna också, får se om jag orkar påskpynta lite imorgon. :)

  SvaraRadera
 5. Jag återkommer säkert med fler klädbilder framöver. Det finns en hel del justa outfits i högen :)

  SvaraRadera

Läs mer