tisdag

B som i förvaring


Tisdagstema i Fabriken är Bokhyllor & Byråer. För mig är dessa två typer av möbler något av center pieces. Var skulle jag annars förvara, skylta och skryta med mina loppisfynd?! Dessutom är både bokhyllor och byråer tacksamma att möblera om. Allt efter dagsform. Och just idag. Då är jag på det här humöret:


Bokhyllan i vardagsrummet är egentligen två stycken som vi satt ihop. Köpta på Bolia. Det jag gillar mest med dessa är att även de lodräta "väggarna" är justerbara. Jag kan alltså göra varje del så smal eller bred som jag vill. Allt efter behov. Eftersom den här hyllan står i vardagsrummet är det också här jag gör om mest. Byter ut, flyttar om och lägger till.


Så bokhyllan i mitt rum. Där är ledordet förvaring. Här samlas alla nya fynd innan de fotas och fördelas ut i hemmet. Det är som min egen skattkammare. Ibland sorterar jag allt i färg. Ibland efter användning. Hyllan består av fyra stycken smala Billy-bokhyllor från IKEA. Fastsatt i väggen naturligtvis.


Och så skåpet som kommer från A´s pappa. En ganska rejäl pjäs med egen sockel och allt. Den slukar alla våra handdukar och lakan. Och just nu har jag en skog av ljus på den. Mässingsstakarna är loppis- och antikfynd. Glasstakarna kommer också från A´s familj. Jag tror jag håller på och gör slut med vintern. Genom att elda upp vart enda ljus i huset.

3 kommentarer:

 1. Känns nästan som att det är dags att jag kommer på besök något tag? :) Efter studenten kanske? Innan hinner jag nog inte..
  Kram

  SvaraRadera
 2. Den översta hyllan va verkligen fin och smart! Hur bra som helst att man kan flytta de lodräta väggarna också! :-)

  SvaraRadera
 3. Ida: det borde nog vara dags nu va :)

  Popetotrora: Ja, den bokhyllan är en given favorit för alla som gillar att göra om i bokhyllan.

  SvaraRadera

Läs mer