lördag

Vårens kappor


Aldrig förr har jag haft så många vårjackor att välja mellan. Det är helt fantastiskt. Aldrig har jag heller lagt så stor del av min klädbudget på second hand. Inte för att den budgeten är så stor. Det mesta landar nämligen på något sätt på porslin, glas eller keramik.

Men man får ganska mycket för pengarna om man köper begagnat. Och jag tänkte att en uppvisning i vårkappor kan vara en god gärning. Bara för att visa hur fräck och käck man kan vara om man handlar på loppis.


Den här gröna kappan är den jag använder mest just nu. Den kommer från JOAR Faishon och tillverkades i Enköping när det begav sig. Jag köpte den för 49 kronor på Erikshjälpen i Spånga.


Den här mer militärinspirerade skönheten föll jag pladask för hos Stadsmissionen på Kunsholmen i höstas. Trots att den kostade 600 kronor slog jag till. Det står inget om tillverkare men kappan är märkt de Claire Modell.


Bättre än så här blir det kanske inte ur ett trench coat perspektiv. En fantastiskt formande kappa eftersom den är extra tillskuren i midjan. Kappan är finsktillverkad av Rohdi Heintz och kallas Dixi Coat. Lite extra roligt att Heintz fortfarande jobbar som designer. 260 kronor betalade jag på Myrorna i Sundbyberg.


Med så järva uttalanden hamnade den här svarta trench coaten helt oförtjänt i skymundan. Men det här är en mer avslappnad modell. Perfekt för sina tillfällen. Svensktillverkad i polyester av märket Norham. Jag köpte den på Röda Korset i Bollnäs för 80 kronor i julas.


Och slutligen en lätt och luftig slinka-i-jacka. Avslappnad modell som ändå känns lite dressad på grund av de guldiga knapparna. Denna skönhet köpte jag på Loppisen i Huvudsta för 150 kronor.

2 kommentarer:

  1. Snygga, men den du beskriver som grön ser blå ut i mina ögon...

    SvaraRadera
  2. Haha, ja det är nog så sant. Det är väl en korsning mellan blått och grönt med betoning på blått kanske. Härlig är den i alla fall :)

    SvaraRadera

Läs mer