lördag

Äntligen en Ekeby


Jag har lite loppissvacka. Inte så att jag inte hittar någonting. Men jag orkar inte åka dit. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt svänga förbi än den ena än den andra loppisen på väg hem från jobbet. Men det slutar alltid med att jag inte svänger av utan fortsätter direkt hem.

Men förra veckan tog jag mig i kragen och kikade in på Myrorna i Sundbyberg. Och döm om min förvåning när jag hittar det här fatet stående längst ner på en hylla. Någon måste helt enkelt ha missat Ekeby-stämpeln på baksidan för fatet var till salu för 50 kronor. Och Myrorna brukar ju inte vara så blygsamma i sin prismärkning nu för tiden. Kanske har jag missuppfattat något men femtio spänn för det här är liksom värsta fyndet för mig. Fatet är till och med snyggt från undersidan. Köp blev det och jag är grymt nöjd. Nu ska jag bara ta reda på vem som formgivit det. Jag vill säga Vicke Lindstrand men jag har inte en aning varför. Tror att det är för att utsmyckningen är så kantig. Jag har nämligen vita assietter som är mer böljande och det är gjorda av ATL. Vore kul om någon kunde dementera eller bekräfta :)
Fatet är märkt Ekeby 19

2 kommentarer:

  1. Jag tror att du är inne på rätt spår med Vicke :)

    SvaraRadera
  2. Fatet är såklart väldigt snyggt, men det är den härligt glassiga gröna glasyren som gör det oemotståndligt! Bra fyndat! :)

    SvaraRadera

Läs mer