söndag

Loppistrend No.1 2011


Jag har tänkt börja trendspana lite. För jag älskar ju inredning och plöjer en hel del magasin, bloggar och hemsidor varje månad. För att inredning gör mig hoppfull. Det håller den kreativa sidan av hjärnan igång.

Man får ta min spaning precis som man vill. Och jag kommer fortsätta så länge jag tycker det är skoj. Alla spaningsinlägg kommer jag samla under fliken Loppistrender här ovan. Där finns också en spaning som gäller för hela våren. Förhoppningsvis knåpar jag ihop en för sommaren sen också. Grundtanken är att det som blir inne inom inredning för den stora massan också kommer påverka oss. Loppistor och Loppare. Jag plockar ut bit´s and piece´s som jag tror representerar trenden. Sen är det bara ut och leta samma sak på vårens loppisar. Ja, ni fattar. Nu börjar vi.

Först och främst kan man konstatera att den för-romantiska sommartrenden är här. Spets, broderier och vitt är ledorden. Vi ser det varje år. Att det kommer en släng av detta lantiga, romantiska stilgrepp. Det brukar släppa strax efter midsommar. I år tror jag dock att det blir aningens mer ihållande. Det bygger på något mer helylle känns det som.Sängkläder Birgit från IKEA och Spets från H&M Home.

Något jag är helt övertygad om är att färgat glas kommer sälja som smör i solsken i vår. Framförallt grönt men rött och blått funkar också. Här står olika stilleben i fokus och jag måste medge att jag är helt såld på tanken jag också.


Grön vas från Svenskt Tenn och den blå och gröna på slutet kommer från IKEA.

Inspirationsbilden är hämtad från bloggen Krickelin-Krickelin.

Alla har väl också lagt märke till bambi-hysterin. Små rådjur i porslin säljs för flera hundra på Tradera. I vår sprider det sig. De flesta typer av djur funkar. Och även små flickor och pojkar. Lite Hans & Greta stuk. I glas, porslin, gips eller tyg. I grupp, i blomster arrangemang eller precis där du känner att det passar.


Tyg-ugglan kommer från Urban Outfitters, de små glasfigurerna hittar man på Åhlens och de tre svalorna finns också hos Urban Outfitters.


Underbara Clara har hakat på bambitrenden.

Dessutom tror jag att mässingen är på återtågande. Efter att tenn och silver stått i fokus ganska länge så verkar det växt fram en längtan efter det guldiga. Det lite varmare. Och det är ju fantastiskt. Här finns verkligen fyndläge.


Den vackra ljusstaken med kulor kommer från Svenskt Tenn, Fatet säljs på Åhlens och Lampan hos Svenskt Tenn.

Slutligen så tror jag att efterfrågan på delar till köket kommer öka och öka genom hela sommaren. Där gäller nog allt möjligt. Men framförallt typ burkar, bakformar, tårtspadar och kökstextilier. Bara det går att använda.


Den spetsiga duken säljer H&M Home, burken kommer från IKEA och kökshandduken som nog alla känner igen är designad av Marianne Westman och säljs på Design Torget.


Inspirationsbilderna kommer från Underbara Clara och Miriams Kafferep.


4 kommentarer:

 1. Du har helt rätt. Jag letar också grejer på loppisar som känns trendiga. Men man måste ligga före massorna. Annars är det ingen trend... Ska bli kul att följa dina inlägg. :-)

  SvaraRadera
 2. Kul grepp. Ska följa din trendspaning.

  SvaraRadera
 3. Bra inlägg, håller nog med dig om allt. Särskilt att man loppar mer gamla fina köksprylar som man dessutom kan ha användning av.

  SvaraRadera
 4. Jo men nog är det så ändå. Att vi också faller lite på trend fast kanske lite annorlunda. Sen kan jag väl i vissa fall tycka att den "stora massan" härmas lite nu när retro är så rätt. Det har vi ju vetat länge! :) Tack för stödet i alla fall!

  SvaraRadera

Läs mer