onsdag

Uppmaning: Let's get personal


Porslinan svarade idag på en uppmaning om att visa en mer personlig sida på sin blogg. Uppmaningen skickades vidare och eftersom jag redan öppnat upp för lite mer personligt snack tycker det här är ett utmärkt tillfälle att berätta helt ointressanta saker som ändå kanske säger ett och annat om mig. Åtta personliga punkter. Som ni kanske aldrig hade gissat om mig. Eller som ni redan förstod :)

1. Jag har varit aktiv dansare i ganska stor del av mitt liv. Låter kanske väldigt glamoröst. Men då måste man komma ihåg att ställa kontrollfrågan. Vilken dans var det egentligen? Mmm, jo men det ska jag berätta. Jag dansade nämligen folkdans mellan 6-17 års ålder. Hambo, schottis eller vals. Till exempel. Och vi var duktiga. Eller de enda som dansade i Sverige. Inte riktigt säker. Men jag har uppträtt i folkdräkt i ylle i 100 gradig värme på ett torg vid lunchtid i Grekland, på en geting-invarderad festival i Tysklands inland och på en liten scen i någon av parkerna på Disneyland, Florida.

2. Jag gillar att stryka. Helst framför TV´n på kvällen. Tyvärr har vi varken särskilt härlig strykbräda eller imponerande strykjärn så i dagsläget är det långt ifrån varje tvätt som stryks. Men när jag får sånt där järn som dom har på NK och en strykbräda med upp och ner dragning. Då jäklar.

3. Jag är yngst i en syskonskara på fem. Det skiljer 18 år mellan mig och min äldsta bror och jag har 10 år upp till den yngsta. Min fortfarande hårt arbetande och extremt coole far, fyller värdiga 75 år på påskafton.

4. Jag älskar att pyssla, måla och teckna. Bild var alltid ett givet ämne när man fick välja fritt i skolan. Jag har fortfarande lika många idéer och projekt. Det har bara blivit längre startsträcka.

5. Jag läste till civilekonom i Umeå men spenderade även ett oändligt härligt och lärorikt år i Madison, Wisconsin strax norr om Chicago. Vi pluggade på University of Wisconsin, reste på spring break och insöp den amerikanska kulturen efter bästa förmåga.

6. Jag har även spelat fotboll (och handboll för den delen) under ganska många år under min uppväxt. Det resulterade i den sedvanliga knäskadan. Och jag är nu inne på mitt 3:e korsband.

7. Jag älskar listor. Både privat och i jobbet samlas alla viktiga saker i punktform på långa listor. Jag känner mig trygg med listorna. Försöker dock trappa ner listandet i mitt privatliv. Blir liksom inte riktigt någon känsla av ledighet om det alltid finns saker att göra.

8. Jag och A besteg Borgahällan i somras. 800 m stup och 1500 m stig upp till toppen. Brant vandring men helt fantastisk utsikt. Och helt underbar start på semestern. Dessutom fanns det ju en hel del loppisar på vägen dit.


Lite mer om mig hittar du även under fliken Här är hon - Loppistan här ovanför.

5 kommentarer:

 1. Kul och få veta lite mer om dig!

  SvaraRadera
 2. Umeå minsan! Det är ju min hemmaplan :) Kul att läsa!

  SvaraRadera
 3. Kul att få veta lite mer om dig, och list-älskandet känner jag ingen alltför väl... :)

  SvaraRadera
 4. Trevligt att du hittat till mina barndomstrakter.Är själv född och uppvuxen i Dorotea. Flyttat dit några gånger men alltid flyttat därifrån efter några år...Även jag har dansat folkdans i min ungdom dock inte som proffs utan i folkdanslag....

  SvaraRadera
 5. Det var en rolig uppmaning. Och lite spännande att berätta mer om sig själv. Och bara så ni vet, jag längtar hela året efter vår norrlandsresa som vi gör varje sommar. Det är ju där fynden finns! :)

  SvaraRadera

Läs mer