tisdag

Tisdagstema i Fabriken


I mitten på förra veckan blev jag en stolt medlem av Fabriken. Därmed kommer det dyka upp inlägg med olika teman varje Tisdag. Och kanske ett och annat på någon Söndag också.

Denna vecka är temat Golv. Inga problem för en loppista med inte mindre än fem olika golv i en lägenhet på 100 kvadrat.


I min lilla walk in closet lyxade vi till det med en riktigt tjock creme-färgad heltäckningsmatta. Jag hade lite tur som hittade en stuvbit på outlet så det blev inte en särskilt dyr historia. I sovrummen, hallen och vardagsrummet har vi lagt en mörkt brun trestavs-ekparkett (Lava) från Kährs. Även där hade vi matjord i fickorna och fick köpa en pall till kanonpris.


Det mörka golvet når sin fulla potential när det matchas med vitt...


... eller till de här mjuka färgerna. Jag nästan grät när vi målat den gröna väggen. Färgen var så mitt i prick. Den blå pallen har jag fyndat för 20 kronor på Loppisen på Täby Galopp och brödskrinet är köpt för 10 kronor på Loppis i Näsåker.


I köket kör vi schackrutigt i gråskala. Jag älskar golvet och det passar perfekt i kök.


Bäst på rutorna gör sig min babyblå Tolix-pall som jag fick i födelsedagspresent av A förra året. Och så klart sådana där köksiga grejer. Handdukar, förkläden och små burkar.


Hallen är utrustad med tåligt granitgolv i polerat utförande. Som fantastiskt nog också har inbygd värme för kalla vinterdagar. Och inget passar bättre på vårt hallgolv än riktigt snygga skor.


Och det bör förstås också matchas med pepita-rutig tapeter och kyrkbänkar från Hälsningland. (Kyrkbänken är för övrigt inhandlad på Hårga Antik som var nominerade till The Collectors Award).


A är inte riktigt klar med sitt rum. Men på golvet ligger i alla fall en ruggigt mysig heltäckningsmatta i ljusgrått. Bra för ett rum där det ska spelas svängiga bitar och ljuva ballader.


Och bra smak har han. Min karl. Han matchar det grå med ett par schyssta högtalare och ett sideboard signerat Bruno Mathsson. Inhandlat på Lauritz.

Ta en runda bland Fabrikens andra golv också.

7 kommentarer:

 1. Många fina golv du har. Gillar bla, ditt köksrutiga och fin pall du fick i present.

  Ha en skön tisdag. // Lissen

  SvaraRadera
 2. Väldigt snyggt! Bilden på den gröna köksväggen med det fina brödskrinet är så snygg så det är nästan så jag börjar grina också, sådär vill jag ha det! ;)

  SvaraRadera
 3. Välkommen till Fabriken:)

  Vilka fina golv du har. Nu ska jag kika lite mer på din blogg för här har jag inte varit förut.. Och den verkar intressant. Ha det fint!//Petronella

  SvaraRadera
 4. Nog är det skoj va mycket man kan skriva om sitt golv. I vanliga fall tänker man ju inte så mycket på det :)

  LissenTo: tack så mycket. Köksgolvet är min favorit också...kanske är det så att det blir lite bättre bara för att pallen står där :)

  Trillivippa: Eller hur!? Tänk vad lite färg kan göra och så härligt det känns när det blir som man tänkt sig.

  Petronella: Tack så mycket. Det känns lite pirrigt :) Jag hoppas i alla fall du hittade fler saker du gillade här hos mig!

  SvaraRadera
 5. Sv: Ja visst är det en Ikea-matta! Nu finns ett gäng loppisfynd hos mig som du kanske vill kolla in... Eftersom du är en Loppista;) //Petronella

  SvaraRadera
 6. UNDERBART GOLV I KÖKET!
  Vad är det för slaks golv? Linolium rutor eller klinkers eller????

  Må så gott/Malin

  SvaraRadera
 7. Det är linoliumrutor. Lika lätt att lägga in som klickgolv (eller det såg i alla fall så ut!). Jag var lite skeptisk först eftersom de liksom är flammiga/marmorerade men resultatet blev topp. Jag rekomenderar varmt.

  SvaraRadera

Läs mer