tisdag

Platsen hemma


Tisdagstemat krävde en riktig funderare även denna gång. Favoritplatsen hemma. Jag förundras varje dag över hur bra jag trivs, hur perfekt vinkeln mellan innerhallen och vardagsrummet blev och hur bra mina nya röda Converse passar på stengolvet i hallen. Men jag är inte heller svårtrugad när någon ber mig lista saker jag gillar hemma. Så jag gjorde det. Så detta är min personliga kollektion. Av favoritiga platser.


Jag älskar när solen spelar på väggen inne i sovrummet. Ingen belysning i världen skulle kunna lysa upp tavlan bättre. Tavlan är inropad på Lilla Bukowskis i början av förra året.


Mitt rum. Och mitt skrivbord. Så länge jag längtade efter dom. Och nu står det där och jag kan ha hur stökigt eller hur städat som helst. Jag kan ha påtänkta, påbörjade och avslutade projekt. Och dessutom får jag sätta vad jag vill på väggarna. Till exempel min fyndade anslagstavla som jag målat om, som kaffetår-kroken som är perfekt till saxen och min hjälpande hand som håller ordning på mina kvitton.


Elementskyddet som sitter i min klädkammare. Och den underbara lilla listen som blev resultatet. Där har jag små saker som jag gillar. Bland annat världens finaste bild på världens finaste familj innan lilla jag ens var påtänkt. Och så tavlan jag fick när jag döptes. Den med linblommor på och som påminner mig om var hem är. Och mitt i all nostalgi står Mr Cool och hänger. Han har liksom inget bättre för sig.


Bästa hyllan i min bokhylla just nu. För full men på ett sätt jag gillar. Allt är loppat däri. Kanske därför jag gillar den så mycket.


Jag fullkomligt älskar att vår balkong börjar och slutar i trädkronorna. Vi är högst upp och mitt i på samma gång. Och när alla träd grönskar samtidigt. Då kan man lossas att man bor på landet.


Och så måste jag visa denna aningen uttjatade hörna. För det är min bästa ställa-blommor-hörna. Kombinationen med de rosa nejlikorna, de gröna vaserna och den strikt svart-vita omgivningen gör mig så himla glad.

Vill du inspireras ännu mera tittar du in på Fabriken.

4 kommentarer:

 1. Fina bilder med skön stämning i! Gillar tavlan.

  SvaraRadera
 2. Du har en underbar blogg! Men har du tänkt på att tavla + solljus inte är så där riktigt bra? Solen förstör färgerna, bleker etc.

  SvaraRadera
 3. Wow - Solväggen, Mr Cool och balkongen bland trädkronorna är mina favoriter. För att inte tala om de ärggröna vaserna i sista bilden (älskar både färgen och ordet ÄRGGRÖN) - Den ser riktigt maffig ut den största av dem! Ha det fint //Petronella

  SvaraRadera
 4. Tack, det blev verkligen en salig blandning bilder ser jag så här i efterhand :) Har inte tänkt på att tavlan kan må dåligt av solljus. Men frågan är om man vill kompromissa och sätta den någonstans där solen inte lyser upp den. Hm, tåls att tänkas på.

  SvaraRadera

Läs mer