tisdag

Sommarbordet


Fabrikens sista Tisdagstema innan sommarlovet. Mitt sommarbord. En tanke om hur sommarens soliga och varma dagar ska spenderas. För det ska bli en rackarns fin sommar.


På morgonkvisten. När luften fortfarande är sval. Då tar jag med mig min datorn för att kolla av alla bloggar. Spana lite på Tradera. Och skriva ett inlägg om fyndet med stort F som jag (förhoppningsvis) gjorde igår. Det vita slagbordet köpte vi på rea på NK förra hösten. Det kan bli typ allt från 20 till dryga 200 cm långt. Vasen är en ekollonvas från Svenskt Tenn loppad i Spånga tror jag.


Förmiddagen ska jag spendera med några av alla fantastiska böcker jag har i hyllan. Förkovra mig. Och ta reda på all information som finns på min lista. Om glasyrer, formgivare och dekorer. Kan varmt rekommendera såväl boken Loppisfynd som boken om makarna Eames. Pelargon är ett skott från mor och servetten är Estrids kändis-elefanter.


Efter ett svalkande dopp i solglittrande vatten vankas det kaffe och kaka på balkongen. Jag önskar att vi fick behålla liljekonvaljerna hela sommaren. Doften gör mig på så väldans bra humör. Här samsas de med Aladinlykta från Höganäs och en uppiggande Bellis-kopp.


När kvällningen sen kommer drar vi alldeles bestämt fram grillen. Och dukar på den prickiga duken. Stella får sträcka på guldkanten och bekanta sig med loppisfyndade bakelitbestick och mina älsklingsglas made in France. Färska kryddor toppar maten. Hemodlande, färska och så snygga i mina gröna krukor. Precis som jag föreställde mig. Och så myggan i tenn. Fyndad för 10 kronor förra sommaren.

Passa på att ta en titt på fler sommarbord hos Fabriken.

2 kommentarer:

  1. Du ser onekligen ut att få en fantastisk sommar :-) Jättefina och inspirerande bilder.

    SvaraRadera
  2. Ja, men jag tror att det är så det blir. En fin sommar. Och jag hoppas den är här för att stanna nu :)

    SvaraRadera

Läs mer