söndag

Jag gick på den lätta


Bambitrenden. Tänkte att det var överspelat och definitivt inget jag skulle ge vika för. Det var innan jag mötte henne. På Loppisen i Sundbyberg stod hon gömd bakom disken. Men ändå väldigt till salu. Som att hon väntade på mig.

Jag fick betala 160 kronor men det var så lätt värt det. Enligt mannen i kassan är hon svensktillverkad. I Helsingborg. Hette det möjligtvis SYCO? Jag minns inte vad han sa men med lite fantasi kan man utläsa just det av djupstämpeln på baksidan. Och med sina ca 13 cm på höjden och den allra mjukaste brunfärgade glasyren vakar hon nu mitt i vårt stora fönster i vardagsrummet. Så fridfull.8 kommentarer:

 1. Väldigt fint litet djur. Det ser ut som SYCO:s glasyr och form, så jag är övertygad om att det är SYCO. Mamma har en liten björn i exakt likadan glasyr.

  SvaraRadera
 2. I just did a post on the bambi trend (is that what it's called?) I can't stop thinking of them.

  Yours is a beautiful specimen.

  SvaraRadera
 3. Det ser definitivt ut som en syco. Köpte en stor skål av Syco häromdagen. Den har till synes exakt samma nyans på glasyren. Fin liten bambi!
  Missade själv en underbar, sliten, älskad liten bambifigur igår.

  SvaraRadera
 4. Kan bara instämma, ett fint djur som jag också tror kommer från Syco, det finns en massa föremål med ju den glasyren, har dock inte sett denna tidigare!

  SvaraRadera
 5. Va skönt att jag kom ihåg rätt för en gångs skull. Och att jag fått rätt uppgifter. Och det passar mig så bra att hon är av modell större. Helt fantastik helt enkelt.

  SvaraRadera
 6. Precis i min smak, jättefin!

  SvaraRadera
 7. Helt underbar, passar så bra där hon ligger.

  SvaraRadera
 8. jag har en liten uggla från syco. men din var mycket fin!

  SvaraRadera

Läs mer