måndag

Gunnar.

Min allra senaste förälskelse heter Gunnar. Gunnar Nylund. Vi har aldrig mötts öga mot öga. Och jag vet egentligen inte så mycket om honom. Mer än att han är en Glasyrernas Mästare. Glasyrer som får mig att känna efter med fingret. Förstora alla bilder. Och vända och vrida på alla föremål.


Så när Geflekeramikens-vänner hade utställning på museet i Gävle lade jag vantarna på den här vasen i serien Eterna. Jag har ännu inte tagit mig tid att läsa på om serien. Men jag är fast besluten om att göra detta till min första samling. I alla fall i light format. Som en prova-på-att-samla-variant. För jag tänker mig att den ska bara omfatta vaserna. Och detta alster är märkt som nummer 6. Så snart ska jag hitta femman. 200 kronor blev betalningen. Men av vad jag sett hittills kostar det på att samla Nylund. Så jag får nog känna mig relativt nöjd med den pengen som första samling.

3 kommentarer:

  1. det är en riktigt snygg serie, jag funderar på om jag sett den i fler färger..

    SvaraRadera
  2. Det finns tre objekt i serien på Tradera nu!

    SvaraRadera
  3. De flesta jag sett håller den här ljusare, gulare färgen. Men några verkar vara av en djupare lite brunare variant. Det är i alla fall ett riktigt snyggt mönster!

    SvaraRadera

Läs mer