torsdag

Kyrkbänken igen


Jag visade för länge sen ett mycket kärt fynd. Min kyrkbänk från en kyrka i Delsbo, Hälsningland. Då stod den och väntade på ett hem. Och nu är hemmet klart och kyrkbänken förgyller det. Så här kommer en den äntligen - kyrkbänken i sin rätta miljö.
Kyrkbänken står i vår hall. Eftersom hallen är avlång och kyrkbänken över 2 meter lång har den blivit vårt center piece. Tapeten hittade jag för länge sen i en tidning och jag visste redan då att den skulle sitta i min framtida hall. Jag köpte alla rullar samma vecka som vi köpte lägenheten. Och jag bara älskar den! Tavlan har jag fyndat på fd Auktionskompaniet (numer Lilla Bukowskis) och den är målad av ingen mindre än Vicke Lindstrand. Knopp-hängarna var också bestämda långt innan lägenheten kom in i bilden och är köpta på Nordiska Galleriet. Slutligen ser vi en galongalge som är inköpt för 5 kronor på loppis i Strömsbruk utanför Hudiksvall.

4 kommentarer:

 1. Fiiiint fiint serrö moster! :-) Hör av mig ihelgen, om vi ska ses på stan?! PÖSS Fia

  SvaraRadera
 2. Åh vilken fin tapet! Jag har letat efter något hundtandsmönstrat ett tag nu men bara hittat större mönster. Var kommer denna ifrån?

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är den snygg. Den kommer från Borås tapeter och finns i brun/vit också. Hoppas du hittar den!

  SvaraRadera
 4. Tack! Och gud, vad jag har letat efter din blogg för att kolla svaret! När jag frågade om tapeten var det första gången jag var inne (genom en länk på någon annan blogg, som jag inte heller minns namnet på). Så jag skrev upp adressen i telefonen, men då har stavningskontrollen trollat lite och skrivit kopplats, istället på loppista. Efter lite goolande utan resultat kom jag på att du hade en kyrkbänk i hallen, så jag googlade "kyrkbänk hall". Och lyckades. Tack igen!

  SvaraRadera

Läs mer