torsdag

Mystiska vaser


Man kan fråga sig hur det går till egentligen. Jag menar, hur kan det hamna så många vaser i min korg så fort jag går på loppis? Jag vet ju att jag inte har plats för fler. Och inte användning för dem heller för den delen. Jag köper ju nästan aldrig snittblommor. För det mesta är dom ganska små också. För en blomma eller två. Min nyfunna teori är att jag helt omedvetet använder mig av isbrytartekniken. Alltså, för att få igång den riktiga fyndarblicken måste jag bryta isen. Hitta första prylen. Sen lossnar det. Och det är där mina många vaser kommer in.

Och här är mitt allra senaste isbrytarfynd. En ca 15 cm hög skapelse i en oerhört charmig kulör. Jag hittade den på Myrorna i Sundbyberg och betalade 20 kronor. Och jag får väl ställa den...bland alla andra vaser :)


6 kommentarer:

 1. Den där vasen kommer från Åseda glasbruk! Vi startade en Facebookgrupp om Åseda-glas för ett tag sen där ligger en bild med likadan fast röd! Om du har FB sök fram gruppen som heter Aseda-glas!

  SvaraRadera
 2. Hmmm, Jag har nu på slutet även sett dessa med Svea ettiket...
  Undra om båda glasbruken gjorde dessa vaser?

  SvaraRadera
 3. Fortsätt du köp vaser, det är ju snyggt att ställa dom i en grupp och det kan man ju ha några olika att byta med eller hur :-)
  Jag hittar sällan så fina till loppispris men hade slått till direkt.

  SvaraRadera
 4. Yvonne, då menar du exakt denna vas, samma storlek eller? Det finns ju många liknande och det ska visst skilja en del mellan dem.

  Denna är ju exakt lika som den AL lagt upp i FB-gruppen, här kommer en länk till hennes blogg där bilden också ligger:

  http://skyndafynda.blogspot.com/2010/08/bo-borgstrom.html

  SvaraRadera
 5. Ja, ack dessa vaser! Men det kan kanske vara en bra idé med FB-gruppen, då kan jag ju spana in om jag har några fler Åseda-vaser på hyllan. Tack för informationen & inspirationen :)

  SvaraRadera
 6. Herr Movarp: Ja kanske du har rätt, ser ut som om Åseda vasen är lite bredare nu när jag jämför dem.
  Kolla denna länk: http://www.20thcenturyglass.com/glass_encyclopedia/scandinavian_glass/sea_glass/seaglass_home.html

  SvaraRadera

Läs mer