måndag

Ekeby

Min nya UE-vas lyser ikapp med höstlöven. Och den pryder min nya hylla i köket. En perfekt kombination.

Den är märkt GA, tyvärr lyckas jag inte hitta vilken formgivare det skulle vara. Märkningen uppges tillhöra Gunilla Arvidsson, men hon var aldrig verksam vid UE utean endast en period hos Gabriel Keramik. Tips mottages tacksamt :)


Vasen fyndade jag på Röda Korset i Forsa för några veckor sedan. Den har några små nagg. Men, de syns ju inte om man bara ställer vasen rätt. Och dessutom var priset naggande gott - 20 kronor - det får ändå räknas som ett fynd.

6 kommentarer:

 1. GA står för Göran Andersson.
  Snygg vas!

  SvaraRadera
 2. Vasen gjordes för Åhlen & Holm och finns inte med i Upsala-Ekeby-boken! Grattis du har hittat en "okänd" vas, antagligen tillhörande en serie med grejer:

  4330/788 DIN VAS ? Göran Andersson

  Ur boken:
  4330/787 Vas 14x7cm Göran Andersson
  4330/792 Sparbössa 17x10cm Göran Andersson
  4330/793 Ljusstake 6x9,5cm Göran Andersson

  SvaraRadera
 3. Oh, så spännande! Jag har aldrig fyndat något okänt tidigare (i alla fall inte som jag vet om...). Min vas är 21 cm på höjden, botten har en diameter på 9 cm och öppningen är 7 cm i diameter.
  Finns möjligtvis något namn på serien så att jag vet vad jag ska leta efter om jag letar mer info?

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar vas. Grattis till ditt fynd :)

  SvaraRadera
 5. Ja det är alltid kul! Jag gör ett inlägg med mina okända föremål i bloggen, då tänkte jag "låna" din bild (givetvis refererar jag till detta inlägg). Jag skickar också bilderna till Grödinge Antik, där en av delägarna har varit med och skrivit boken om Upsala-Ekeby-keramik, så kan dom uppdatera boken på sin hemsida!

  Din vas hör nog till en serie som kanske har ett namn, men dom har ingen information om namn på de flesta av dessa serierna som gjordes för olika kunder som Åhlen & Holm etc. Dom har grupperat grejerna i nummerordning och i ett slags serie-system

  SvaraRadera
 6. Så kul! Det här är så spännande så oj, oj, oj :) Jag får väl börja med att besöka Grödinge Antiks hemsida eller titta i boken och se om jag kan kolla in några andra delar. Tack så hjärtligt för all information!

  SvaraRadera

Läs mer