lördag

Eldorado

Långt in på en hylla på Myrorna i Sollentuna hittade jag den här skönheten. En gul del i serien Eldorado från Gustavsberg. Någonstans långt i bakhuvudet visste jag att den fanns i andra färger än brun som jag har sedan tidigare. Men jag blev så himla glad att den var just gul. 

Den var skitig och såg faktiskt ut att vara bortom all räddning. Men jag chansade på att mitt disk-trick skulle funka. För 25 kronor kan man göra det. Det fanns även en stor avlång skål som hörde till men den hade för många nagg för att vara värd ansträngningen. Jag skulle vilja hitta fler av de små runda i brunt. Men alla jag sett hittills har varit oproportionerligt dyra. Men en dröm vore att hitta en karott med lock. Jag tycker de är så fina.

10 kommentarer:

 1. Jag förstår om du gillade den gula. Den var riktigt fin. Värd att diskas.

  SvaraRadera
 2. Har haft den i brunt men i gult gillar jag den ännu bättre.
  Den stora avlånga i gult är den enda delen jag har nu men dom är snygga !

  SvaraRadera
 3. Grattis till fyndet den är så fin den gula. Vi har båda faten fast de avlånga och tack för tipset om Sollentuna, vi var bara i Spånga och Täby idag.

  SvaraRadera
 4. Åh, den är kanonfin i just gult!

  SvaraRadera
 5. Jag brukar se dem ganska ofta, ibland lite överprisade, men generellt billiga. Jag har inte själv fallit för dem, men om jag vet att det finns intresse håller jag koll!

  SvaraRadera
 6. Fin! Jag blir lite nyfiken på ditt disktrick!

  SvaraRadera
 7. Jag har ett stort serveringsfat jag gav 15kr för. Älskar räfflorna & den gula färgen!

  Roligt att se dina modeller!

  /Krutrut-Lisa

  SvaraRadera
 8. Så fina! Är också loppista och blir nyfiken på ditt disktrick. Delar du med dig av det+
  Eva i Danmark

  SvaraRadera
 9. Jag hade på känn att vi var många som gillar Eldorado :) Det är en fantastisk serie. Den bruna ser nästan ut som kolasås :)
  Benny: råkar du på en gryta med lock så hör av dig. Jag är definitivt intresserad!

  SvaraRadera
 10. Och just ja, disktricket. Det är så lätt, så lätt. Jag kokar upp vatten (eller tar hett från kranen om man har), häller i diskbalja och lägger ner pryler tillsammans med en halv diskmaskinstablett. All smuts bara försvinner. Kan få upprepas om föremålet är riktigt skitigt. Lycka till!

  SvaraRadera

Läs mer