söndag

Tore Borg

Jag hittade den här krabaten på Myrorna på St Eriksplan innan jul. Björnen är signerad TB och eftersom jag sett dessa på andra bloggar under året så vet jag ju att de står för Tore Borg. Tore har gjort ett helt gäng olika djurfigurer med ganska varierande söthetsgrad. Den här är kanske en av de minst söta kan jag tycka. Rävarna och katterna är de absolut finaste. Även om alla har sin charm. Titta på Porslinans och Ann-Charlottes samling så får du se själv.

Min björn hittade jag för 15 kronor. Ett ganska lagom pris. Det finns åtminstone tre varianter till och precis som med lejonet av Göran Andersson så känner jag att de gör sig bäst i grupp. Jag vill hitta fler. Men jag hoppas att priset stannar ungefär där. Det är lagom för en liten fin-samling kan jag tycka.
5 kommentarer:

 1. jag är inte mycket för keramikdjur men han såg allt lite näpen ut. en annan retrobloggare visade också ett tore borg-djur idag, minns inte vem.. :)

  SvaraRadera
 2. Klart att han ska ha kompisar! Jag har ju flera olika björnar, men mest gillar jag hans katter. Dock har jag inte hittat nån till vettigt pris ännu...

  SvaraRadera
 3. De där växer på en, helt klart! Jag skulle bara ha mina två katter som jag hittade först men snart har jag ett helt litet zoo...
  Såg den här lilla björnfamiljen för inte så länge sen, mamma och tre små ungar. Ska hålla utkik om de fortfarande finns kvar nästa gång jag beger mig till den loppisen.

  SvaraRadera
 4. Ja, fler Tore Borg hoppas jag att det blir :)

  SvaraRadera
 5. Gillar ni Tore Borg djur & figurer.

  Titta gärna in här:)
  http://www.keramikfigurer.se/

  SvaraRadera

Läs mer