söndag

Bestick

På senaste har jag fyndat lite bestick på loppis. Det finns ju så mycket snygga verktyg för små pengar där ute. Och det känns helt enkelt lite extra roligt att duka med lite ovanligare bestick. Vardagen behöver livas upp på det sättet. Vad man äter känns det som en Napoleonbakelse när man får äta det med en riktig dessertgaffel. Så våga titta ner i bestickslådan nästa gång du är på loppis.


Först ut är tre par förrätts- eller salladsbestick. Modell mindre i alla fall. Köpta på Röda Korset i Sollentuna för 2 kronor styck.


De tulpanformade dessertgafflarna kommer jag inte ihåg var jag köpte. Tror att det var på en gårdsloppis utanför Hudik för 20 kronor eller så. Handtagen är dock ganska kärva och inte så där lena som man kunde önska. 


Dessa skönheter hittade jag för länge sen men jag minns inte var. Det var i alla fall på loppis och jag gissar på att det handlade om en 5 kronor styck eller så.

6 kommentarer:

 1. De översta heter Betina. Jag vet dock ej tillverkare trots att jag har ett 6-pack smörgåsbestick över i orginalask om någon är intresserad? De är märkta med rostfritt stål och inget annat. De känn igen på den fina sexkantiga infästningen i skaftet och avfasningen i änden.

  SvaraRadera
 2. Vilket bra tips! Ska börja rota noggrannare i loppisarnas besticklådor! :)

  SvaraRadera
 3. Fina! Jag har också börjat rota bland besticken sista tiden. Det är ju hur roligt som helst.

  SvaraRadera
 4. Jag kollar också in besticken, men har inte hittat något spännande hittills tyvärr. Du har haft bra flyt :)

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med gamla fina bestick - och kul att man fortfarande kan hitta dem till så bra priser! Har tyvärr inte trillat över några focus deluxe än men man kan ju alltid hoppas... ;)

  SvaraRadera
 6. DeBeer: tack för tipset! Det vore kanske skoj att ha några fler...

  Diana: Javisst, där finns fyndchans :)

  AL: Visst är det. Man hittar både det ena och det andra.

  Jenny: Det är på senaste jag hittat lite olika. Men alla orkar inte gräva i de där bestickslådorna så jag tror att fyndchansen är stor om man orkar.

  Trillivippa: Eller, hur man kan ju alltid hålla tummarna för det :)

  SvaraRadera

Läs mer