söndag

Drömburken


Här är den. En sån burk som man bara drömmer om. En sån burk som jag klämt och kännt på så fort jag kommit åt. Men som oftast varit alldeles för dyr med tanke på skicket. Kanske har jag också låtit mitt ha-begär dämpas något av det faktum att jag sällan håller kakor hemma. Inte vet jag.

Men nu känns det faktiskt bra att jag aldrig har köpt någon själv. För när vi besökte Sollefteå på semestern och dök in på loppis så stod den här där. En mindre variant med något mindre diameter. Knappt utan en skråma. Nästan som oanvänd. Och då hände också det finaste av allt. Vi fick den i present.
10 kommentarer:

 1. Grattis, jag har en i sommarstugan och den är inte i toppskick.

  SvaraRadera
 2. Åh så fin! Hade jag hunnit före hade jag nog köpt den ;) Sollefteå är ju något av mina hemtrakter under sommaren. Vad tyckte du förresten om Graninge bruk? Det är i Graninge vi spenderar våra somrar. Det finns ju en hel del loppisar i närheten. Var du på några fler?

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Min mamma hade en sån en gång i världen som hon slängde bort. Hon förstår och minns inte varför och jag förstår det ännu mindre.

  SvaraRadera
 4. Jättefin. Jag har också hittat en brödburk i veckan. Har precis gjort ett inlägg om den.

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt att äga en sån! Min står ovanpå kylskåpet och till jul full med kakor.

  SvaraRadera
 6. Ja, dessa är verkligen snygga! Min farmor hade en som syrran dock hann lägga vantarna på innan mig, men det kommer väl fler. :)

  SvaraRadera
 7. Vilket fint skick den är i!
  Har en jag med och min var rätt billig då för några år sen men ganska skavd.

  SvaraRadera
 8. Randiga Tråden: Tack!

  Anna: Det var första gången vi stannade i Graningen och första gången jag var med till Sollefteå. Jag hittade lite smått och gott på båda ställena. Och jag är ganska säker på att det blir loppistur till Sollefteå nästa år också :)

  Maria: Hua, det var tråkigt att höra. Kanske råkar du på en ny någon gång.

  Allt det gamla goda: Jag har inte sett någon märkning på den...

  Gila: Härligheter, grattis!

  Gunilla: Åhh, jag har inte bestämt innehåll i min ännu. Det löser sig nog så snart jag hittar det perfekta stället åt den :)

  Sandra:Det kommer fler det är jag säker på!

  Christin:Den är verkligen i toppskick. Jag är så nöjd! :)

  SvaraRadera
 9. Oj vilket fint skick! Jag har en betydligt mer använd och repig men den har samma snygga lock, vilket alla inte har (finns en fulare variant). Jag har ärvt min burk av farfar. Befarade att han hade gjort sig av med den men så hittades den i källaren. Toppburken är gul på min dock.

  SvaraRadera

Läs mer