tisdag

Favoritinredningsbutik


Min favoritinredningsbutik. Hmm, ja, det finns ju så många. Så olika. Beroende på vad man är på för humör. Men det är klart. Visst finns det några ställen jag besöker oftare än andra. Som går som en röd tråd här hemma.

Loppisen. Hit går jag flera gånger i veckan. Vintertid blir det mycket välgörenhetsbutiker. Stadsmissionen, Röda Korset, Myrorna eller Erikshjälpen. På sommaren. Åhh, då blir det stort och smått. De som har öppet de 10 veckorna som turisterna strömmar till. Och de som har öppet Lördag och Söndag för att bli av med "skiten". Det är variationen som lockar tror jag. Man vet aldrig vad man ska hitta. Och dessutom. Är det som rea hela tiden.
Både plast och ugglor hittar man på Loppisen

Tradera. Ett ställe som lockar i perioder. Framförallt på vintern då fyndchansen minskar radikalt när alla ska handla på samma ställe. Men kan också vara toppen om du vet vad du vill ha. Om du vill komplettera någon samling eller göra ett väldigt annorlunda fynd.Två fina fynd från Tradera. Uggla från Brio och sex stycken djuptallrikar i serien Berså.

Antikaffärerna. Blir inte så ofta faktiskt. Jag hittar alltid så mycket jag vill ha men så lite jag vill betala deras priser för. Men det är väl värt att gå in och låta sig inspireras. Fast då kan jag nog tycka att de gör sig allra bäst på mässorna. När man får se så många bredvid varandra och man kan se vilka som anstränger sig.

Dom ljuvliga prickarna är båda två köpta på antikaffär. Den bruna för hundra år sen i Järvsö. Den andra på Antikmässan i Kista förra året.

Och nu tänker ni. Ja, men jag har faktiskt sett både det ena och det andra hos Loppistan som minsann inte är fyndat på någon loppis. Och det är så sant. Trots att det låter som en klyscha från inredningsmagasinen så måste jag erkänna. Jag blandar. Och det kommer jag fortsätta med. Hur klyschigt den än låter :)

Fler bra tips om inredningsbutiker hittar du hos Fabriken.

5 kommentarer:

 1. Jag gillar också att blanda! Att inte fastna i något årtionde utan att inreda med det som man tycker är snyggt.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina saker. Sådana tallrikar vill jag också ha! Undrar om kanske man kan hitta några inne i farmors gamla hus... :)
  Jag bloggar också om fynd, loppis och second hand och det är så härligt!

  SvaraRadera
 3. De där salt- och pepparkaren är så fina! Såg två par på stadsmissionen förra veckan, ett grönt och ett blått. Ångrar nästan att jag inte köpte det blå paret, men 200kr var inget fynd...

  SvaraRadera
 4. vilken fin uggla! jag hittade en riktigt gammal clown på loppis en sommar. Det är nog mitt bäst fynd någonsin!

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med fynd. Egentligen spelar det liksom ingen roll var och när man gör dem. Det är minnet av tillfället och lyckan i att se dem som är grejen.

  Ulrika: jag tror faktiskt på att blanda. Det blir som mest avslappnat så.

  Fröken Fynd: Man vill lätt ha alla delar i den dekoren.

  Trillivippa: Kan tänka mig att de var snygga i blått. Men 200? Ibland förstår jag inte riktigt prissättningen :)

  Ylva: Visst är det härligt när man gör fyndet med stort F! :)

  SvaraRadera

Läs mer