tisdag

Påskpyssel


Jag har funderat mycket på det här med påskpyssel sedan jag såg Tisdagstemat på Fabriken. Och jag kom fram till att det liksom tappat fart det här med påsken. För mig som flyttade från stan (alltså den där familjen bor) så har påsken kommit att handla så mycket om att åka hem. Om att ta sig från punkt A till B och samtidigt hinna få tid med familjen. Pysslet har därför fallit mellan stolarna. Men nu när jag gick här hemma och drog fötterna efter mig väcktes lite den här lusten igen. Så, detta är mitt påskpyssel 2011.


Krokus. Jag säger bara det. Det vårigaste av vår. I en loppad kruka så klart.


Tulpaner. Jag säger det igen. Ett måste för att få de första vårfjärilarna att fladdra i maggropen. Naturligtvis i vas från loppis. Den visas i ett separat inlägg så småningom.


Och när buketten börjar sloka kan man passa på att välja ut de som fortfarande är vid liv. Och få ett påskstilleben a la loppisvaser.


Och när jag väl kommit upp i varv var ju äggmålning ett måste. Jobbigare att blåsa ur än jag mindes och svårare att måla mönster än jag trodde. Men, väldigt kul att kladda lite.


Det blidde inte fler ägg. Rosa, gul och grön. Och så mina rosa sockar.
Och brickan är också ett loppisfynd som ni får se mer av snart.


Jag gjorde stekta ägg. Men det fanns inte tillräckligt många gula i påsen så jag fick skarva med diverse andra färger. Helt ok i grupp. Men inte så trovärdigt. I nyfyndad skål som kommer i eget inlägg snart.


Provade även att göra Mintkyssar. Vi kom inte riktigt överens. Ni ser själva hur toppiga mina "gulor" blev. Och det smakar för lite mint säger han som smakat. Men det var roligt likväl.


Och efter ett cafébesök blev jag helt insnöad på biskvier. De var ganska roliga att göra men det var faktiskt lite omständigt. Svårast var nog doppet i chokladen. Men det ska ju synas att de är hemmagjorda eller hur? Uppläggningsfatet är ett loppisfynd från Röda Korset.

9 kommentarer:

 1. Det såg mumsigt och fint ut ditt påskpyssel , och dina fina fynd gjorde allt ännu bättre !

  SvaraRadera
 2. Som den biskvieälskare jag är så fastnade jag för den bilden såklart, de ser jättefina ut. Härliga bilder de övriga också, med all kreativitet gällande påskpyssel, imponerande är ordet.

  Hälsningar Elvira (som är en ny besökare hos dig)

  SvaraRadera
 3. Massa påsk-fint här! Nu blev jag jätte sugen på biskvier :-)

  Ha en fin dag!
  /Elina

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga påskpyssel! Nu blev jag supersugen på att baka... :)

  SvaraRadera
 5. Ojojoj vad pysslig du varit! :)
  Håller med, för min del har påsken sen jag flyttade hemifrån mest bestått i att åka hem till mamma och då blir det varken pynt eller pyssel hemma. Och i år när jag för en gångs skull ska vara kvar över påsken så har jag stambyte hemma och är inneboende hos mitt ex... Men jag får väl pynta och pyssla lite hos honom istället. ;)

  SvaraRadera
 6. Åh vad fint, äggen har jag också gjort i år :)
  Ha det gott!
  Åsa

  SvaraRadera
 7. Biskvierna ser smaskiga ut!

  SvaraRadera
 8. Christin: jag håller med dig, vad vore de stekta äggen utan alla loppade prylar :)

  Elvira: välkommen till Loppistan! Roligt att en riktig beskviälskare tittar in just på det här inlägget. Jag är ganska nöjd med dem faktiskt, det är ju inte varje dag men gör något så avancerat.

  Maräng Form: En biskvi eller två kan man väl kosta på sig mitt i veckan :)

  Dessi - Home and desrie: Va roligt, det är ju meningen att inspirationen ska sprida sig! Baka på bara!

  Trillivippa: Jag tycket du ska all in med påskpysslet i år. Ris, fjädrar ägg och kycklingar. Det är ju bara påsk en gång om året!

  Fru Fräken: Vissa pyssel hör som till, om några år och med lite övning ska jag väl lyckas få till även mintkyssarna.

  Gila: det var faktiskt helt ok. Nu ligger de i frysen i väntan på far 75 årsdag om två veckor :)

  SvaraRadera
 9. Jättefina bilder och fina prylar! Det är kul med påskpynd, men ja, det är ju det att det ska hinnas med också.

  SvaraRadera

Läs mer