söndag

Rött


Jag fullkomligt älskar den. Ä L S K A R. Den är liksom bara så mycket jag just nu. Och jag går runt här hemma och flyttar på den. Tar på den och njuter av att den blev min. Men jag kan förstå om ni inte riktigt hänger med i mitt kärleksdravel. För det var svårt att få bra bilder på den. Men det är alltså min nya kruka i röd plast som totalt vändt upp och ner på min värld.

Jag hittade den på Stadsmissionen på Odenplan förra veckan. 40 kronor fick jag betala och det var så värt det. Jag glömmer bort mellan varven hur rolig just den Stadsmissions-butiken kan vara. Den är liksom så färgkoordinerad. Och, man kan hitta röda krukor i plast där :)
Modellen heter Victoria och är producerad av Plastbolaget i Vadstena.

6 kommentarer:

 1. Jag gillar den också. Vacker färg. Tror du att den är från 60 eller 70 talet?

  SvaraRadera
 2. Fin men den ser cerise ut här...

  SvaraRadera
 3. Gillar också Stadsmissionens butik vid Odenplan, har gjort en del bra fynd där. :) Och krukan är riktigt läcker, dras också mer och mer till saker med starka färger. Kanske är det vårkänslorna som gör det?

  SvaraRadera
 4. Såna där ytterkrukor har jag en hel trave, fast de är vita. Jag köpte dem 1980. De kan ju ha funnits något år då, men de är definitivt inte 60-tal. Ett gott råd till dig: Håll inte i bara överkanten, om du ska lyfta den och har en tyngre blomkruka i. Den kan nämligen spricka rakt ned då, vilket har hänt med några av mina, pga av ålder antar jag, ja plastens förstås =).

  SvaraRadera
 5. Det för att känna som du gör som vi springer på loppis :-)

  SvaraRadera
 6. Ja det är kanske färgen som gör det. Och längtan efter våren. Vågar inte svara på någon ålder, kan lika gärna var 60-tal som 80-tal för min del. Men jag ska ta väl hand om den. Inga oförsiktiga lyft. Bara vackra blommor på köksbordet :)

  SvaraRadera

Läs mer