söndag

Påskpyntet


Det är som sagt inte så mycket påskpyntade hemma hos oss. Men några små dekorationer har jag ändå köpt på mig. En ganska udda skara, köpta enbart på utseende. Kycklingarna är ju liksom bara så söta och gör sig både på bordet och en blomgrupp. Dala-tuppen ser ju så kaxig ut. Han tar hönsvaktandet på allvar kan man tro. Och den nedre tuppen. Han får motsvara allt det traditionella som har med påsken att göra. Allt köpt för 30 kronor. Lagom peng för något som åker upp ur lådan en vecka om året.5 kommentarer:

 1. Fina fynd. Mittentuppen är en typisk portugisisk tupp. Jag tror att det är deras nationalsymbol eller nåt. Ha en bra fortsättning på påsken!

  SvaraRadera
 2. Har själv en tupp liknande den mittersta tuppen, tycker om den jättemycket! Du hittar fina fynd och har en intressant blogg!

  /Josefin

  SvaraRadera
 3. Kycklingarna gillar jag bäst, och de känns lite 1930-tal tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Jag har en likadan gul liten kyckling, bara några centimeter hög, och även en minivariant av den portugisiska. Dom bor i den överfulla dammiga prylhyllan som jag aldrig lyckats göra mej av med.

  SvaraRadera
 5. Ulrika: det var lustigt, jag har fått den presenterad som en typisk tupp från Dalarna. Tänk så liten världen är ändå ;)

  SH-M: Visst är den speciell och min är gjord i någon typ av metall så den står liksom stadigt med båda fötterna på jorden. Lite synd kanske att packa ner den igen...

  Form55: De är nog mina favoriter också. De känns mest genuina på något sätt. Ska nog försöka utöka pyntet i den riktningen.

  Christin: Det är kanske en sån hylla man borde ha så att saker och ting får sin välförtjänta tid i rampljuset :)

  SvaraRadera

Läs mer