tisdag

Skål!

Det har varit ett riktigt skålår i år. Från att jag förälskade mig i de turkosa skålarna, till att hitta två stycken sådana inom loppet av samma månad. Till att införskaffa även en större vit variant. Jag motiverade köpet med att jag skulle ge bort den. Men. Jag har natuurligtvis totalt kärat ner mig så den står nu på hyllan i köket med min morgonapelsiner i. Ni kan säkert tänka er hur fint det är. Och även om mönstren är ganska olika så är skålarna verkligen snygga ihop. Det blir som ett stilleben i sig när de står bredvid varandra.

Och då undrar man så klart var man hittar så här vita skönheter. Och det kan jag tala om. Det verkar nämligen som om Myrorna i Sollentuna är ett riktigt bra ställe för sådant. Och priset på 35 kronor känns riktigt rätt tycker jag.

9 kommentarer:

 1. Riktigt snygga och blir fina till julkonfekten.

  SvaraRadera
 2. Superjättefina! Jag är svag för turkost pressglas. Även den vita skålen (som är från Glimma glasbruk) är snygg, jag har några stycken själv.

  SvaraRadera
 3. Man blir glad när man ser de här skålarna :-)

  SvaraRadera
 4. Jättetrevliga är de, dina godisskålar både med och utan innehåll.

  SvaraRadera
 5. attans, en föregående talare har redan upplyst dig om att de är från glimma glasbruk. jag har en av de turkosa också, väldigt trevliga skålar!

  SvaraRadera
 6. åh jag har en likadan skål! alltså den stora fast turkos. jag är också helt nerkärad i min. de är ju så himla fina!

  SvaraRadera
 7. Jättefina. Har en vit och så några i klarglas men en turkos känns det som om jag borde skaffa mej också en dag.

  SvaraRadera
 8. En sådan skål i vitt har jag också, och jag skulle väldans gärna lägga beslag på likadana turkosa. Urläckra! Min har hedersplats i köket tillsammans med ett gäng andra skålar på fot fast i glas. Trevlig 3:e advent!

  SvaraRadera

Läs mer