måndag

Andra advent

Andra advent bjöd inte heller på varken snö eller minusgrader. Men skam den som ger sig. Jag vill ha julfeeling! Och så här gick det till när jag förvandlade 2:a advent till riktigt julmys.


Eftersom min storebror var på besök serverades det finfrukost. Vi tände båda ljusen och intog en lång frukost badande i solsken till tonerna av traditionella Taube, Boo & Björlig.


Efter frukost drog vi iväg på julmarknad på Skansen. Det var kallt men traditionsenligt med julsånger, jullekar, glögg, pepparkakor och allsköns hantverk. Jag kom hem med pappersdragspel med tomtar från Bromma kortförlag. Jag frågade aldrig men jag antar att det är nyproduktion.


Med kalla kinder mumsade vi i oss lite av Världens Godaste Smörkola som Leila själv säger. Jag gjorde den på Lördagskvällen och kan konstatera att kola nog inte är min grej. Kanske ska testa att göra dem i knäckformar och se om det är roligare så. Burken är min senaste del i Kylex-serien som jag hittade på Huvudsta Loppmarknad i Fredags.


När mörkret lagt sig på riktigt kom jag på att det nog var dags att inviga min födelsedagspresent. Och eftersom A givit mig finaste adventspresenten på morgonen fick de hedersplats mitt i staken. De tre lökformade julgransdekorationerna kommer från Svenskt Tenn.


Och som avslutning på vår andra advent bjöds det på brakmiddag. Risgrynsgröt på tub och frökusar. Eftersom jag inte är någon kaneltjej så blidde det jordgubbssylt för min del. Tur var väl det annars hade det inte blitt något: God Jul!

4 kommentarer:

 1. mycket stämningsfullt, sådana här bilder från hemmet är mina favoriter, mer sånt!

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra och stämningsfulla bilder! Kylex-burken är en riktig skönhet, börjar falla på allvar för den serien - älskar den gröna färgen. Och det där med gröt var en bra påminnelse, gröttuberna är så bra till matlåda. :)

  SvaraRadera
 3. Gunilla: Tack!

  Alltd et gamla goda: Tack, det var roligt att höra :)

  Trillivippa: Passa dig, jag tror att kylex smittar :)

  SvaraRadera

Läs mer