onsdag

Svampigt

I brist på ork visar jag nu höstens minsta fynd. En liten svamp från Svenskt Hanverk. Jag har en liten thing för flugsvampar nämligen. Så pass att mor faktiskt fick gå bakom och plocka ur dem ur min korg i höstas när vi var ut och plockade kantareller. Men de är ju så himla granna. Eftersom man inte kan ha riktiga flusvampar inne så blev jag så klart väldigt nöjd när jag hittade den här på loppis i somras. 5 kronor var priset och det var ganska lagom för en svamp som ska stå på köksbordet.6 kommentarer:

 1. Jag måste få fråga, hur gör du dina bilder sådär härligt ljusa? Har du gjort en egen liten "studio" eller har du bara en perfekt plats att fota på?

  SvaraRadera
 2. Mycket söt, och jag såg en liknande fast för blockljus på Norsjös lokala second hand. Så vill din lilla svamp ha sällskap: hojta bara till så åker jag och ser om den finns kvar.

  /Josefin

  SvaraRadera
 3. Jag är också förtjust i flugsvampar :-)
  Hade redan några sådana och under året har jag köpt en här och två där och nu när jag skulle ställa fram dom till advent räknade jag till inte mindre än 17 i varierande storlekar....oj,hur kunde det bli så många...Har dessutom nog fem stycken i form av julgranskulor.

  SvaraRadera
 4. iform av julgranskulor? Det lät ju mycket spännande =)

  SvaraRadera
 5. Hihi inte julkulor av ljusstakar utan flugsvampkulor helt allmänt menade jag(som svar till tanten på auktion)

  SvaraRadera
 6. Johanna: Jag har ju som gjort en liten studio i mitt hobbyrum. Men dessvärre ingår ingen belysning där ännu så jag håller till godo med det som behagar ramla in genom fönstret. Så jag får snällt fota när ljuset är som starkast helt enkelt.

  SH-M: Det lät ju väldigt intressant. Men man får förmoda att den rök fort som attan... Tack för erbjuidandet i alla fall!

  Christin & Tanten på auktion: Haha, jag har sett att de finns som julgranskulor också. Faktiskt sett en riktigt gammal också men de skulle ha 200kr för den så det blidde inget köp. Härliga är de i alla fall! :)

  SvaraRadera

Läs mer