söndag

Gefle för hela slanten

Om det är något som kan ta mig igenom en loppistorka så är det den gröna glasyren. Just den här är lite mörkare och nästan argenta-aktig. Men faktum kvarstår. Jag blir lite svag i knäna. Grönt har liksom slagit klorna i mig och byggt bo i magtrakten. 

Så trots att färgskalan var lite på sniskan och formen nästan skulle passa mor och fars 1700-tals hus bättre än vår lägenhet gjorde jag hoppsasteg nästan hela vägen hem när jag hitta den. Jag föreställer mig att med lite nötter i kommer den nämligen svepa in julen i sann Fanny-och-Alexander-anda. Och som vanligt var det Röda Korset i Sollentuna som levererade. Det är mitt gröna vattenhål. Och jag känner nästan att för 65 kronor kan det komma från vilken tidsepok som helst. Grönt är skönt gott folk!
3 kommentarer:

 1. Nu blev jag riktigt avundsjuk, den var helhäftig!!! Har småspanat på mer gröna Gefle delar men jag måste nog flytta innan jag har plats med fler!

  SvaraRadera
 2. Hmm, där har jag inte varit, ska nog åka förbi där någon gång! Den är jättefin, skulle passa som en liten lampskärm :-)

  SvaraRadera
 3. DeBeer: Visst var den häftig. Jag är så nöjd! :)

  Fröken Pyssel: Det tycker jag absolut du ska göra. Och du har helt rätt, stöpt i samma form som en typisk lampskärm :)

  SvaraRadera

Läs mer