söndag

Städning


Vi har storstädning på schemat i helgen. Det är hårt arbete. Alla hyllor och skåp ska tömmas, göras rent och fyllas igen. Men jag intalar mig själv (och A) att det är värt det när vi är klara. Och så här efter halva tiden kan jag konstatera att det dyker upp grejer som jag nästan glömt att jag hade. Saker från våra barndomshem och gamla loppisfynd från förr. Så nu har vi även möblerat om i kökslådor och hyllor. Så att även det glömda ska få komma fram i ljuset.

Här är lite smakprov på vad jag hittade i gömmorna.


Flaskor för flädersaften. Dessa hade jag bara glömt att visa. Hittades på Röda Korset i Sollentuna förra veckan för 10 kronor styck. Älskar blå flaskor även om det får saften att se lite mystisk ut.


Mina två Bersåtalrikar. En mattallrik och en assiett. Har fått dem av mor och syster och jag har varit så rädd om dem att de stått längst in på hyllan. Nu blir det ändring på den saken. Klart Bersån ska luftas!Fräcka vispen i orange signalfärg. Går inte att missa när den ligger i lådan. Den har agerat räddaren i nöden några gånger innan vi faktiskt förstod att vi inte hade någon elvisp. NilsJohan ligger bakom denna Nya Cyklon.


Mina blommiga skedar. Svensktillverkade skönheter som jag fyndade på Erikshjälpen i Gävle i våras. De togs i bruk direkt så jag har glömt att visa dem här.


Någon gång mitt på dagen tog vi en paus för att äta jordgubbar och mjölk i Berså-tallrikarna som jag köpte till mig själv i inflyttningspresent förra året. Det finns inte mycket som smakar bättre än svenska gubbar med mjölk, socker och krossat hårdbrö. Speciellt inte när det äts med blommiga skedar.


Och så tog jag tillfället i akt att fota pionerna i den blå vasen. Bladen sitter väldigt löst nu och när som helst kommer de singla ner på golvet. Men jag hann i alla fall föreviga kombon.En söt marmeladburk från Arabia hittade jag också på hyllan. Den kommer från A´s familj.


Sex stycken dessertglas från Nutajärvi. Vi måste helt enkelt bli bättre på att bjuda på efterrätter. Vi har så mycket fint att servera i att det är skam på torra land att de inte får komma fram ibland.Ännu en sockerskål som jag köpte på loppis för sisådär hundra år sen. Den är så söt att jag inte kan göra mig av med den även om den aldrig används.


Och till sist. Lite plockpinnar med plasthandtag. Köpta på Erikshjälpen i Spånga för 10 kronor i vintras. Ska försöka hitta med lite stabilare handtag i sommar. För de är väldigt praktiska men inte så stabila.

Nu blir det en stark kopp kaffe sen sätter vi tänderna i resten av lägenheten.

4 kommentarer:

 1. Underbar visp! Oj vad jag skulle vispa om jag fick tag på en sådan godbit! Dom jag hittat har varit i sådant använt skick så man nästan kan slicka av grädden fortfarande.
  Kul att se dig i RETRO tidningen! :)

  Linda
  www.dollybirdretro.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Vispen är supercool och faktiskt mycket lättare att använda än man tror. Såg en likadan på Tradera häromdagen men jag kollade aldrig skicket :)

  SvaraRadera
 3. Jag ser verkligen fram emot min sån här städning, när köket är färdigrenoverat och den dagen jag kan plocka ner mina flyttlådor fulla med fynd och gå igenom, minnas, diska ur och sätta på sin plats!

  SvaraRadera
 4. Du måste visa allt som kommer ur lådorna. Det är ju så roligt när man får ta fram saker som man verkligen gillar :)

  SvaraRadera

Läs mer