tisdag

Curry

Som bekant har jag en väldigt snäll svärmor. Hon har också ett stort intresse för vackra föremål med historia och själ. Företrädesvis porslin, glas och keramik. Inga konstigheter. Därför är det så roligt att åka och hälsa på. För det finns alltid något nytt. Fast gammalt. Som antingen har sin historia i dekoren, formen eller färgen från barndomen eller helt enkelt i vad mannen i kassan sa och hur mycket man lyckats pruta.

Dessutom så är hon också väldigt duktig på att ge oss små presenter. Som den här burken i serrien Curry. Tänkte först att det var en marmeladburk eller sockerskål. Men rimligtvis så borde man väl ha sin curry i den. Det mest facinerande är att glasyern på pricken har den gula färgen av en currygryta. Och man blir ju lite tokig i formen. Så passande för seriens namn. Rund och mjuk. Men med sting i locket.


Enligt uppgiter från Porslinsbloggens kaffekoppssamling så tillverkades Curry mellan 1955-64. Modellen tillskrivs Arthur Percy och curryglasyren Berit Ternell. Dessa uppgifter gäller kaffekoppen som Benny visar. Och förhoppningsvis kvalar även denna lilla burk in där. Här ser du även hans andra delar i serien.

4 kommentarer:

  1. Gult är fint! :) Curry var en ny bekantskap, väldigt fin i färgen.

    SvaraRadera
  2. En burk man blir glad av. Fin färg och mysig form.

    SvaraRadera
  3. Håller med den övriga skaran, den gula färgen var väldigt fin liksom burken! Roligt att vi fick "frottera" oss med varandra i RETRO, visst var den bra!

    SvaraRadera

Läs mer