söndag

Helgen


Helgen har inte infattat en endaste loppis. Jag skannade av min loppisrunda under veckan och nu tänker jag att nästa ska få vara helt loppisfri. Så att jag får upp det riktiga suget. För på Lördag styr jag mot alla loppisar i norr. Så därför fick denna helg ägnas åt mer praktiska bestyr. Som att läsa en superrolig kokbok till exempel.Förutom underhållande texter var den fylld med extremt fina bilder. Med lite vilja kan man kanske kalla dem retroinspirerade.


Jag tog också tillfället i akt att skörda mina kryddor. För att göra det lite extra skojigt fick de vila en stund i riktigt snygga skålar. En grön jag inte vet namnet på ännu, en liten skål från Målerås och en droppformad del ur Stig Lindbergs serie Gefyr. Självklart loppade.


Sedan lade jag sista handen vid mitt sommar-stilleben på köksbordet. Ljusgula nejlikor samsas med loppade kryddset på en knallgrön bricka. Jag tycker det är så fint med massor av små vaser. Så naturligtvis får min senaste hang-up, Bambuvasen, trona mitt på bordet.


Och så fick jag njuta en sista dag av pionerna från mors trädgård. De står i klumpfoten jag fyndade förra sommaren. Fler sådana fynd hoppas jag på om en vecka eller så.

4 kommentarer:

 1. Sommarloppis stilleben hur läckert som helst! Jag har själv många av prylarna du har där fast i andra färger. Kul!

  SvaraRadera
 2. Den där kokboken har jag spanat in. Bara för jag gillar det kaxiga omslaget så skarpt.

  Lycka till i norr!

  SvaraRadera
 3. Fina färger i ditt stilleben, älskar de där salt- och pepparkaren!
  Och det kan vara skönt med lite loppispaus ibland, sålänge pausen är frivillig och inte blir för lång. ;)

  SvaraRadera
 4. Åh, men jag kan tala om att det är svårt med loppispaus. Särskiljt nät man följer så många bra bloggar som gör fynd hela dagarna. Himmel! Jag längtar så till Lördag :)

  SvaraRadera

Läs mer